NATO zirvesinde Dünya Kupası maçı!
NATO zirvesinde, 2026 Dünya Kupası’nda Pazar günü çeyrek finalde karşılaşacak İngiltere ve Norveç’in başbakanları formaları giyip kapıştı
NATO zirvesinde gündem futbol!
NATO zirvesi için Ankara’da bulunan İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde buluştu.
NATO Zirvesi’nin yoğun gündemine karşın ikilinin gündeminde 2026 Dünya Kupası’nda Pazar günü çeyrek finalde oynanacak İngiltere-Norveç maçı vardı.
İki Başbakan arasında şu diyaloglar geçti:
Jonas Gahr Store: “Her şeyden önce, biliyorsunuz Başbakan, 45 yıl önce Norveç, elemelerde İngiltere ile oynamıştı ve biz kazanmıştık. Radyo yorumcusu da şöyle demişti: ‘Maggie Thatcher, beni duyabiliyor musun? Çocukların fena dayak yedi!'”
Keir Starmer: “Evet ama hesaba katmadığın bir şey var; İngiltere Dünya Kupası’nı sadece 1966’da, İşçi Partisi hükümeti döneminde kazandı. Yani o dönem bizim dönemimizdi.”
Jonas Gahr Store: “Bekleyelim ve görelim. Harika bir maç olacak.”

9 Eylül 1981 tarihinde oynanan ve Norveç’in İngiltere’yi 2-1 yendiği Dünya Kupası eleme maçı, futbol tarihinin en ikonik spiker yorumlarından birine sahne olmuştu.
Çoğu amatör futbolculardan oluşan Norveç’in dönemin güçlü ekibi İngiltere karşısında aldığı bu sürpriz galibiyet sonrası, Norveçli radyo spikeri Bjorge Lillelien adeta çılgına dönerek tarihe geçen şu sözleri haykırmıştı:
“Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana… Hepsini yendik, hepsini yendik! Maggie Thatcher, beni duyabiliyor musun Maggie Thatcher? […] Sizin dilde New York Madison Square Garden’daki boks barlarında dedikleri gibi: Çocuklarınız fena dayak yedi!”
Bu maç sonucuna karşın Norveç elenirken İngiltere 1982 Dünya Kupası’na katılmayı başarmıştı.






