En Son HaberlerGelecekUzay

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu ertelendi

Türkiye'de nefesler tutuldu, uzay yolculuğu merakla beklenmeye başladı. Geri sayıma kısa bir süre kala Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiği duyuruldu.

Yurt Dışı Konserler

SpaceX, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı‘nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun (ABD yerel saatiyle) 18 Ocak’a ertelendiğini duyurdu.

SpaceX, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bugün gerçekleştirilmesi planlanan Ax-3 misyonunun ABD yerel saatiyle 18 Ocak’a ertelendiğini duyurdu.

Paylaşımda, “Ax-3 misyonunun ISS’ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ilave süre ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek.” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen yetkililer, fırlatmanın yarına ertelendiğini belirtmişti.

İlk uzay yolculuğu ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

“İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.”

Alper Gezeravcı kimdir?

Alper Gezeravcı, 1979’da Mersin’in Silifke ilçesinde doğdu. Babasının mesleği nedeniyle çocukluğunda Türkiye’nin farklı illerinde yaşadı.

göre Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı.

Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı’nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması’nda yüksek lisans yaptı. F-16 Pilotu – Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yaptı.

 

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu