
Fenerbahçe Beko’yu Nando De Colo taşıdı
Fenerbahçe Beko, Ziraat Bankası Türkiye Kupası 2026 çeyrek final maçında Safiport Erokspor’a konuk oldu.
Karşılaşmayı 76-83 kazanarak adını yarı finale yazdıran sarı-lacivertlilerin bu turdaki rakibi, Trabzonspor’u 100-77 mağlup eden Türk Telekom oldu.
Fenerbahçe Beko-Türk Telekom maçı 20 Şubat Cuma günü oynanacak.
Nando De Colo kaydettiği 20 sayıyla takımın skoreri oldu. Tarık Biberovic 16, Mikael Jantunen de 12 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Adem Köz ile Cem Ciritci de izledi.
Fenerbaçe maça; Wade Baldwin, Scottie Wilbekin, Tarık Biberovic, Nicolo Melli, Khem Birch beşiyle başladı.
Dengeli geçen ilk periyot 18-18 eşitlikle tamamlandı.
İkinci periyodun son 5 dakikalık bölümünde farkı çift hanelere (25-37) çıkaran Fenerbahçe, soyunma odasına ise 39-44 önde girdi. Biberovic 14, De Colo da 10 sayıyla ilk yarıda öne çıkan oyuncular oldu.
Üçüncü periyotta farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Beko, final periyoduna 55-63 önde girdi.
Dördüncü periyodun son bölümünde hücumlarında topu iyi paylaşarak farkı tekrar çift hanelere yükselten Fenerbahçe, son bölümdeki kontrollü oyununun ardından karşılaşmadan 76-83 galip ayrıldı.
Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 18-18
2.Çeyrek: 21-26
3.Çeyrek: 16-19
4.Çayrek: 21-20
Skor dağılımı: De Colo 20, Biberovic 16, Jantunen 12, Metecan 8, Horton-Tucker 8, Melli 7, Baldwin 7, Onuralp 3, Birch 2.
Fenerbahçe’den potada müthiş performans – Video
Podcast: Play in new window | Download






