Ekonomi

Cem Uzan’dan Ünlü İsimlere Yeni Dava: 69 Milyar Euro

Fransa'da yaşayan iş adamı Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan, TMSF'nin el koyduğu şirketleri satın alan firmalara toplam 69 milyar euroluk tazminat davası açtı.

Kadınlar Günü Turları

Euronews’te yer alan habere göre Cem Uzan ve Hakan Uzan, aralarında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Motorola ve Vodafone’un da bulunduğu 60 firma ve kişiye yaklaşık 69 milyar euro tutarında tazminat davası açtı.

Euronews’in davayı yakından takip eden bir kaynaktan edindiği bilgiye göre Paris İstinaf Mahkemesi’nde açılan davada sanıklar arasında Suzan Sabancı, Ferit Şahenk, Aydın Doğan, Nihat Özdemir ve Ahmet Nazif Zorlu gibi isimler de yer alıyor.

TMSF’nin el koyduğu Uzan grubuna ait şirketleri satın alan sanıklara ‘dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etme suçlamaları’ yöneltiliyor. Davacı taraf 2005’teki satışlardan itibaren uğradıkları zararın tazmin edilmesi için gereken rakamın 68.9 milyar euro olduğunu savunuyor. İlk duruşmanın 2021 sonunda ya da 2022 başında görülmesi bekleniyor.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu