Gündem

BM’den Ukrayna’ya 20 milyon dolar acil yardım

BM, Ukrayna'daki acil ihtiyaçları karşılamak için CERF'ten 20 milyon dolar ayıracak

Kadınlar Günü Turları

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Perşembe günü yaptığı açıklamada, dünya kuruluşunun Rusya ile çatışma ortamındaki Ukrayna’daki acil ihtiyaçları karşılamak için Merkezi Acil Müdahale Fonu’ndan (CERF) 20 milyon ABD doları tahsis edeceğini duyurdu.

BM başkanı New York’taki BM merkezinde gazetecilere verdiği demeçte, “Bugün, acil ihtiyaçları karşılamak için Merkezi Acil Müdahale Fonu’ndan derhal 20 milyon ABD doları ayıracağımızı duyuruyorum.”

Genel sekreter, “Biz ve insani yardım ortaklarımız, Ukrayna’daki insanları ihtiyaç duyduklarında desteklemek için kalmaya ve teslim etmeye kararlıyız” dedi.

BM personelinin temas hattının her iki tarafında da “her zaman tarafsızlık, tarafsızlık, insanlık ve bağımsızlık gibi insani ilkelerin rehberliğinde” çalıştığını söyledi.

Kim ve nerede olurlarsa olsunlar, ihtiyaç sahibi insanlara hayat kurtaran insani yardım sağlıyoruz” dedi.

Üst düzey BM yetkilisi, “Sivillerin korunması bir numaralı öncelik olmalıdır” dedi. “Uluslararası insancıl ve insan hakları hukuku desteklenmelidir.” dedi

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu