DünyaFutbolGündem

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: Bu bir savaş değil soykırım

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını 'soykırım' olarak değerlendirdi.

Yurt Dışı Konserler

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye saldırılarda bulunuyor. Ortadoğu’da başlayan bu ateşin tüm dünyaya yayılması ise herkesi tedirgin ediyor. Son olarak yaşanan olaylarla ilgili olarak Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, açıklamalarda bulundu.

Brezilya Devlet Başkanından değerlendirme

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası toplumun Ortadoğu’da devam eden çatışmaları durdurması gerektiğini belirterek, “Bu artık bir savaş değil, sadece bir soykırım” dedi.

Başkent Brasila‘da devlet başkanlığı sarayındaki basın toplantısında konuşan Lula da Silva, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına değinerek, “Kimin haklı kimin haksız olduğu bir tarafa bırakılmalı ya da ilk kimin saldırdığını dahi bilmek istemiyorum. Artık düşmanlıkların sona erdirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

‘2 bin çocuk öldürüldü’

Lula da Silva, “Sorun şu ki, artık bu bir savaş değil sadece bir soykırım. Zira savaşla hiçbir ilgisi olmayan yaklaşık 2 bin çocuk öldürüldü. Gerçekten anlamıyorum; sonucu çocukların ve masumların ölümüne yol açacak savaşa bir insan nasıl katlanır, bilemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası topluma seslenen Lula da Silva, İsrail bombardımanından kaçmak isteyen Gazzeliler için insani koridorun bir an önce açılması çağrısında bulundu.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, 25 Ekim’deki açıklamasında, Birleşmiş Milletlerin (BM) Gazze’de yaşanılanlar karşısında daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtmişti.

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu