AvrupaTwitter'da Ne Oldu?

Somalili 100 Metre Koşucusu Günün Trajikomik Olayı

Çin'de düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunlarında 100 metre skandalı yaşandı. Twitter kullanıcıları göbekli Somalili atletin derecesini tarihin en kötüsü olarak yorumladı.

Yurt Dışı Konserler

100 metre yarışına Somali adına katılan “sporcunun” göbekli olması, ısınma hareketlerini yaparken bile zorlanması sosyal medyada viral oldu.

Çin’in Chengdu kentinde düzenlenen 31. Yaz Dünya Üniversite Oyunları sırasında bir kadın 100 metre yarışının videosu sosyal medyada gündem oldu.

Paylaşılan videolar kırılan herhangi bir rekoru göstermiyor, ancak yarışı 21 saniyede tamamladığı bildirilen Somalili sporcunun görüntüsü trajikomik bir skandala yol açtı.

Somali basınına göre ismi Nasra Abukar Ali olan sporcunun torpille yarışlara katıldığı iddia edilirken ülkede olay skandal olarak yorumlanıyor.

Video, diğer kadın sporcuların yarışa hazırlandıklarını ve starttan önce duruşlarını alırken Ali’nin bunu yapmakta bile zorlandığını gösteriyor.

Zinde görünmüyor ve zil çalar çalmaz, çömelmiş atletler Ali’yi çok geride bırakarak öne doğru koşuyor.

Diğer sporcular yarışı hızlı bir şekilde bitirirken Somalili sporcu parkta koşar gibi yarışı bitiriyor.

Bir Twitter kullanıcısı sözde sporcunun Somali Atletizm Federasyonu Başkanının yeğeni olduğunu iddia etti. Somali basınında da buna benzer bilgiler yer alıyor.

Somali Olimpiyat Komitesi kaynakları, Afrikalı haber kuruluşu Horn Examiner’a yaptıkları açıklamada ülkede uluslararası oyunlara katılmalarının ardındaki gerçek sebebin rekabet değil, bir sporcunun Schengen vizesi almasına ve Avrupa’da sığınma talebinde bulunmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN KİRA GARANTİLİ GOLDEN VİSA PROJESİ

Yunanistan Kira Garantili Golden Visa Programı Satılık Gayrimenkul

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu