En Son HaberlerTürkiye

Marmara Denizi’nde facia: Kargo gemisi battı

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Marmara'da bir facia yaşandı. İmralı Adası açıklarında bir kargo gemisi battı. Kurtarma çalışması başlatıldı.

Yurt Dışı Konserler

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı.

Kargo gemisi sulara gömüldü

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine kuru yük getiren 69 metrelik kargo gemisi Marmara Denizi’nde battı. Bölgeye çok sayıda ekip gönderilirken, gemide 6 kişilik mürettebat bulunduğu bildirildi.

Kargo gemisi sabah 6.32’de İmralı Adası yakınlarında acil durum sinyali bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi gönderildi. 7.12 itibariyle de gemiden sinyalin tamamen kesildiği belirtildi.

6 kişilik mürettabat için çalışmalar başlatıldı

Gemide 6 kişilik mürettabatın bulunduğu, bölgeye sahil güvenlik botlarının ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin sevk edildiği, helikopterlerin ise hava muhalefeti sebebiyle kalkış yapamadığı kaydedildi.

Bölgede yapılan çalışmalarda içi boş bir can salı bulundu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Batuhan A isimli gemiden acil durum sinyali alındığını belirterek, “Su alarak batan gemide Türk vatandaşı olduğu değerlendirilen 6 kişilik mürettebatı kurtarma çalışması sürüyor. Mudanya ilçesinde kriz merkezi oluşturuldu” dedi.

Turizm Tatil Seyahat öneriyor; Çanakkale’de batırılan savaş Gemisi Majestic turizme açılıyor!

Husi milislerinin Kızıldeniz’deki saldırıları devam ederken dev nakliye şirketi Maersk, Gemilerini Süveyş Kanalı yerine Afrika çevresinden dolandırmaya başladı.

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu