PolitikaTürkiye

Pakdemirli: Uçağımız Yok, Uzay Aracı Gerekirse Onu da Alırız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devletin envanterinde yangın söndürme uçağı olmadığını belirterek "Uzay aracı kullanmamız gerekirse onu da alırız" dedi.

Kadınlar Günü Turları

Türkiye genelinde 21 ilde çıkan orman yangınlarının 57’sinin kontrol altına alındığı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Aktif olan tüm yangınlarımızda iyiye gidiş var, ormanlık alanları kullanırken çok dikkatli olalım, bu günler yangınlar için son derece hassas günler” dedi.

Ülke genelindeki yangınlarda şu ana kadar 3’ü Manavgat, biri ise Marmaris’te olmak üzere 4 can kaybı yaşandı.

Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu koordinasyon toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, 3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele edildiğini belirterek “Marmaris’teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var. Gün orman teşkilatımızın moralini yükseltme günüdür. Yerleşim yerlerinin imara açılacağı söylentisi, olayı istismara yöneliktir” dedi.

Pakdemirli şöyle devam etti:

“Orman teşkilatımız, dünyanın en donanımlı orman teşkilatlarından biridir. Türkiye’nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK’nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960’lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor.
Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihale çalışmalarına başladık. Uzay aracı kullanmamız gerekse Orman Teşkilatı olarak onu da alır kullanırız.”

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu