GündemPolitika

Kılıçdaroğlu: Netanyahu Koltuk Derdine Düşmüş

CHP Genel Başkanlığından istifa etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu Netahyahu'yu koltuk derdine düşmekle suçladı.

Yurt Dışı Konserler

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Kılıçdaroğlu

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hastane saldırısını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “2 binden fazla çocuk katledildi, 5 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hastane bombalanır mı ya? Akıl var mantık var. Ama bir insanın gözü dönmüşse, koltuğun derdine düşmüşse, bunu Netanyahu için diyorum, elbette hastaneyi bombalarlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Ortadoğu ateş topuna döndü, bizimkiler bağırıyorlar: ‘Biz gelip arabulucu olalım mı?’ diye. Kimse bu sesi duymuyor. Niçin kimse duymuyor? Çünkü artık Türkiye dış politikasında güven veren bir devlet olmaktan çıktı.

Sözü dinlenen bir Türkiye’den Ortadoğu’da dışlanan bir Türkiye konumuna geldik. Eğer gidip 3-5 kuruş için dilenirseniz, sizin itibarınız da, güvenilirliğiniz de asla olmaz.

ABD iki uçak gemisi gönderdi. Erdoğan bağırıyor: ‘ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada?’ Şimdi biz de sormaz mıyız: ‘Senin damadının ABD uçak gemisinde ne işi var?’ Ben bunu sormaz mıyım? İkili oynamayacaksınız, dürüst ve namuslu olacaksınız.

“Ne diyordu? ‘Bu can bu bedende kaldıkça asla size papazı teslim edemem.’ Ne oldu? Gittin, papazı tıpış tıpış teslim ettin. E, sana kim güvenecek? Dış politikada güven kaybı, çok temel bir kayıptır. Bu, bir ülkenin güven kaybıdır.”

Özgür Özel Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu