En Son Haberler

Bakanlık Engel Oldu, İBB’nin Kantinleri Kapandı

Devlet Hastanelerinde uygun fiyatla kantin/kafeterya hizmeti veren BELTUR'a ait işletmeler Sağlık Bakanlığı'nın engellemesi nedeniyle kapandı.

Kadınlar Günü Turları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELTUR, Sağlık Bakanlığı’nın engellemesi nedeniyle 46 devlet hastanesinde toplam 62 kantinini kapatmak zorunda kaldı.

BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre İstanbul’daki kamu hastanelerinde kısa bir süre önceye kadar toplam 73 kantin işleten BELTUR’un elinde sadece 10 hastanenin 11 kantini kaldı. BELTUR, 46 devlet hastanesinde bulunan 62 kantini de Sağlık Bakanlığı’nın yeni sözleşme imzalamaması nedeniyle boşaltmak zorunda kaldı.

BirGün’e konuşan BELTUR Genel Müdürü Cenk Akın 2013 yılında kamu hastanelerinin büfelerinin ve kantinleri işletmek için Sağlık Bakanlığı ile beşer yıllık sözleşmeler yapılmaya başlandığını hatırlatarak “Bu sözleşmeler süresi bittiğinde de yenilenmiş. Ancak, Sağlık Bakanlığı 2019 yılından itibaren sözleşmesi biten alanlar için yeni sözleşme imzalamadı. Geçtiğimiz haziran ayında ve bu ay yeni sözleşme imzalayamadığımız dört kantinimizi daha boşaltmak zorunda kaldık” dedi.

Sözleşmelerin uzatılması talebiyle bakanlığa gönderilen yazılara olumlu veya olumsuz hiçbir yanıt verilmediğini ifade eden Akın şöyle devam etti:

“Şu an sadece 10 kamu hastanesindeki 11 lokasyon için sözleşmelerimiz devam ediyor. Kapanan yerlerdeki personeli mümkün olduğunca başka yerlere ve yeni açtığımız yerlere kaydırdık. Hastanelerde ihtiyaç olan bir hizmeti yerine getiremiyoruz. Kantinlerimizi kapatmak zorunda kaldığımız için sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Aylardır kapatmak zorunda olduğumuz kantinlerin yerine hâlâ yenileri açılmamış. İstanbul’un tarihi sembollerinden bir olan Galata Kulesi’nin işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçmesiyle oradaki restoranımızı da boşaltmak zorunda kaldık. İBB’den alınan Gezi Parkı’nda ise şimdilik hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu