Gündem

Kıbrıs Müjdesi Külliye Çıktı! “Devlet Olmanın İfadesi Budur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kıbrıs Müjdesi"nin cumhurbaşkanlığı külliyesi ve parlamento binası olduğunu açıkladı.

Kadınlar Günü Turları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumunda yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs’ta yeni cumhurbaşkanlığı külliyesi ve parlamento binasının inşaatına yakın zamanda başlanacağını duyurdu.

Erdoğan şunları söyledi:

“KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bu projeyi hayata geçirerek, nasıl bir Kuzey Kıbrıs devleti varmış birilerinin görmesi lazım.

KKTC’nin ilan edildiği bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyorum.”

Parlamento binasının da olduğu külliyelerin Lefkoşa’daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde yapılacağını söyleyen Erdoğan, bölgeye millet bahçesi de yapılacağını açıkladı.

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu