Kültür

Orhan Pamuk’un yeni romanı: Veba Geceleri

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, hayranlarını sevindirecek müjdeli haberi verdi. Pamuk'un uzun süredir üzerinde çalıştığı Veba Geceleri 23 Mart'ta raflardaki yerini alacak.

Kadınlar Günü Turları

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Pamuk, yeni romanı Veba Geceleri ile hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Pamuk, 4 yıldır üzerinde çalıştığı Veba Geceleri’nin 23 Mart’ta okuyucuyla buluşacağını belirtti.

Veba Gecesi kitabı nerede geçiyor?

1900’lü yılların başında bir adada yaşanan veba salgınının anlatıldığı eser hakkında Pamuk, “Olaylar 1901 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğu Akdeniz’deki küçük bir adasında, Minger’de geçiyor. Sultan Abdülmecid’in vilayet yaptığı, suyu, havası, insanı dili bir başka olan, yarısı Rum yarısı Müslüman olan bu adayı ve merkez şehri Arkaz’ın ben sokak sokak ev ev yıllarca kurdum” dedi.

“Salgın modernleşme yanlısı siyasetçilere çok benziyor”

Beş yıldır Veba Geceleri kitabı üzerinde çalıştığını ifade eden Pamuk, etrafından “Niye veba ve salgın romanı yazıyorsun. Ne alaka bunlar geçmişte kaldı” eleştirileriyle karşılaştığını ifade etti. Pamuk, “Ben de onlara halkı karantina önlemlerine uymaya, itaat etmeye zorlayan paşaların, askerlerin, memurların ve doktorların aslında, millete modern hayatı ve laikliği benimsetmek isteyen modernleşme yanlısı siyasetçilere çok benzediğini söylerdim” diye konuştu.

Kitap koronavirüs salgını dönemine denk geldi

Kitap çalışmalarına başladığı üçüncü yılda koronavirüs salgının başladığını ifade eden Orhan Pamuk, “Romanımda yazdıklarım gerçek olmuştu. Salgın bana acılar içinde ölme korkusu verdi ve onunla baş etmeyi öğretti. Bu korkuyu kitapları okuyarak anlamış ama hayal edememiştim. Çünkü korku, hele salgında ölme korkusu kitaplardan öğrenilmiyor. Bu bilgiyle romanımı bir yıl daha telaşla yazıp bitirdim. Şimdi en sonunda yayınlanıyor diye telaşlanıyorum, heyecanlanıyorum” ifadelerini kullandı.

8 Mart Kadınlar Günü Turları

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu