Politika

Abdüllatif Şener Erdoğan’a Oy Vermiş!

14 Mayıs seçimlerinin ertesi günü CHP'den istifa ettiğini, ilk turda Sinan Oğan'a ikinci turda ise geçersiz oy verdiğini açıklayan Abdüllatif Şener Erdoğan'a mı oy verdi?

Yurt Dışı Konserler

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na değil Sinan Oğan’a oy verdiğini açıkladı. Şener ikinci turda geçersiz oy attığını iddia etti ancak çok geçmeden gerçek ortaya çıktı.

Abdüllatif Şener Halk TV’de yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü.

Şener; ilk turda Sinan Oğan, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını belirtirken Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan Şener’in sandık sonuçlarına ulaştı. Sonuçlara göre ilgili sandıkta geçersiz oy kullanılmadığı ortaya çıktı.

Barış Pehlivan Twitter hesabından şu mesajları paylaştı

Abdüllatif Şener, canlı yayında bize ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını’ söylemişti.

Edindiğim bilgiye göre, Şener oyunu ailesiyle birlikte Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullandı. Sandık numarası ise 4090. 4090 numaralı sandıkta görevli CHP müşahidi ile görüştüm.

Kendisi Şener’in ikinci turda o sandıkta oy kullandığına tanık olduğunu belirtti. Ve ikinci turdaki o sandıktaki tutanakları inceledim. Buna göre, o sandıkta toplam 321 seçmen oy kullanmış. Sanıktan 57 oy Recep Tayyip Erdoğan’a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu’na çıkmış.

Abdüllatif Şener’in ikinci turda Erdoğan’a oy verdiği kanısı güçleniyor.

Asıl çarpıcı olan ise şu: Sandıktan hiç geçersiz oy çıkmamış. Yani, Şener iddia ettiği gibi geçersiz oy kullanmamış. O sırada CHP’den istifa ettiği ve ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiği düşünülürse, Abdüllatif Şener’in ikinci turda Erdoğan’a oy verdiği kanısı güçleniyor.

Kaldı ki, aynı sandıkta birinci turda çıkan 11 Sinan Oğan oyunun hepsinin Recep Tayyip Erdoğan’a gittiği de gözlemleniyor. Bu son duruma dair Şener’i aradım, mesaj da attım ancak ulaşamadım. İşte Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandığa dair 28 Mayıs tarihli sonuç tutanağı…”

 

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu