Politika

HDP’li Sırrı Süreyya Önder Ayda 3 Kez Meclisi Yönetecek

HDP, TBMM Başkanvekili olarak Sırrı Süreyya Önder'i belirledi. Kırmızı plakalı makam aracına sahip olacak Önder, ayda üç kez meclisi yönetecek.

Kadınlar Günü Turları

HDP’nin yeni Meclis başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu. Grup Başkanvekilleri görevine ise Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş seçildi.

Önder ayda bir kez ve üç gün süreyle TBMM Genel Kurulunu yönetecek, Meclis protokolünde de ön sırada yer alacak. Ayrıca kırmızı plakalı makam aracı tahsis edilecek.

HDP’nin toplantısında önceki dönem grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un grup başkanvekilliğine devam etmeleri kararı verildi.

Meclis İdare Amirliği görevini Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, TBMM Başkan vekilliğini ise İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yürütmesi kararlaştırıldı.

Meclis içtüzüğüne göre siyasi partiler milletvekili sayısına göre Meclis Başkanlık Divanı’na üye veriyor. TBMM Başkanvekilleri AKP-CHP-HDP ve MHP’ye düşüyor.

YUNANİSTAN KİRA GARANTİLİ GOLDEN VİSA PROJESİ

Yunanistan Kira Garantili Golden Visa Programı Satılık Gayrimenkul

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu