PolitikaEkonomiFutbol

Kemal Kılıçdaroğlu: TÜİK Devlet kurumu olmaktan çıkmış, saray kurumu haline dönüşmüştür.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon kararının açıklamasının ardından Twitter'dan, "TÜİK'ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" diye yazdı. Söylediği saatte TÜİK'e giden CHP lideri içeri alınmadı.

Kadınlar Günü Turları

Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK kapısı önünde yaptığı açıklamada, “Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,51 arttığını, yıllık bazda ise yüzde 21,31’e yükseldiğini açıkladı. Böylece yıllık enflasyon, Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Üretici Fiyat Endeksi’ndeki (ÜFE) yıllık artış da yüzde 54,62 ile 2002’den bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Kasım 2021 dönemi günlük fiyat değişimlerinden elde edilen ENAGrup Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 9,91 arttı. ENAGrup’a göre TÜFE’deki yıllık artış oranı yüzde 58,65.

Kılıçdaroğlu‘ndan TÜİK’e tepki

Enflasyon verilerinin açıklanması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’e tepki gösterdi.

 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile birlikte TÜİK’e gitti.

Binanın kapısının önünde bekleyen CHP heyetinden Selin Sayek Böke, TÜİK’in internet sitesinde bulunan, “bilgi almak isteyen kişilerin merkez teşkilatına gidebileceğine” dair yazıyı okudu.

TÜİK’e alınmayan Kılıçdaroğlu bina önünde gelişmeleri takip eden gazetecilere açıklama yaptı.

‘Görevinizi hakkıyla, dürüstlükle yapın’

“Bu tablo Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok iyi bir tablodur” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletin bilgileri, bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Soracaktık onlara, bu verileri nerelerden, kimlerden aldınız, hangi mağazalardan aldınız diye.

“TÜİK devlet kurumu olmaktan çıkmış, saray kurumu haline dönüşmüştür. Burada çalışan arkadaşlar, hepinizin tabi olduğu yasa, devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı devlet memurları ayrı.

“Ben devlet memurlarına sesleniyorum: Görevinizi yapın, hakkıyla, dürüstlükle yapın. Şu binada oturanlar unutmasın, bu binalar bu memleketin vatandaşlarının ödediği vergilerle yapıldı. İşçinin, memurun, emeklinin ödediği vergilerle aldığınız aylıklardır.

“Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkı yanıltıyorlarsa, yasalarla değil talimatla görev yapıyorsa, kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa kendileri suçludur.”

 

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu