Politika

“Sadece İstanbul’da 14 Kasım’a kadar 9 bin 872 Kişi Öldü”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener koronavirüs salgınıyla ilgili açıklanan rakamların inandırıcı olmadığını söyledi.

Kadınlar Günü Turları

İYİ Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, İstanbul’daki koronavirüs ölüm sayılarına dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Sadece İstanbul’da 14 Kasım tarihine kadar 9 bin 872 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri süren Akşener en az 14 günlük karantina çağrısı yaptı.

Meral Akşener konuyla ilgili şunları söyledi:

“Devlet böyle günlerde milletimize güven vermek zorundadır. Devleti idare edenlerin böyle zamanlarda dikkatli olması gerekir. Vatandaş böyle günlerde doğruları duymak ister, devletine güvenmek ister. Uyarılarımıza rağmen pandemi konusunda milletimizde bir güven bunalımı oluştu. Vatandaşınızı böyle bir tehlikeyle ilgili olarak açık ve doğru bilgilendirmeniz gerekir. Bu iş siparişle verdiğiniz enflasyon rakamına benzemez.

Sağlık Bakanı’nın zor durumda olduğunu görüyorum. İktidarın milletimize akşamüstü açıkladığı rakamlar maalesef artık inandırıcı değil. İBB’nin rakamlarına göre, 14 Kasım tarihine kadar sadece İstanbul’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 872. Bu işte bir gariplik var. Çünkü şeffaflık yok. Sayın Koca’nın da artık bir karar vermesi gerekiyor. Gerçekleri milletimize anlatması gerekiyor. Bu en doğal hakkımız. Siyasi hesaplarınız, vatandaşımızın canından önemli değil. Pandemi kontrolden çıkmış görünüyor. Özellikle İstanbul’daki tablo tam bir felaket. Hiç vakit kaybetmeden 14 günlük, 21’i daha uygundur da, ekonomi nedeniyle 14 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edin.”

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu