FutbolSporTürkiyeVideo

Nathan Ake, 8 milyon Euro’ya Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, Manchester City'nin sol ayaklı stoperi 31 yaşındaki Nathan Ake'yi 8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağladı

Nathan Ake, artık resmen Fenerbahçe’de

Fenerbahçe’den tecrübeli golcü Vedat Muriqi’in ardından deneyimli sol stoper Nathan Ake ile de resmen anlaştığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili şu duyuru geldi:

“Transfer Bilgilendirmesi”

“Kulübümüz, Hollanda Milli Takımı oyuncusu Nathan Aké ile anlaşmaya varmış ve futbolcu ile sözleşme imzalamıştır.”

“2026 FIFA Dünya Kupası’nda forma giyen oyuncumuz, izin sürecinin ardından Avusturya kampında takımımıza katılacaktır.”

“Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

ake2

Sızan bilgilere göre Ake transferi için Fenerbahçe ,Manchester City kulübüne 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek, 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Ake’ye ise yıllık 6 milyon Euro ödenecek.

İngiliz basınına göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aday olmasından bu yana tecrübeli oyuncuyla temas halindeydi.

Kariyerinde Chelsea, Bournemouth ve Manchester City‘de oynayan Hollandalı futbolcu için bu transfere kadar 68.9 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

253 İngiltere Premier Lig maçında  19 bin 114 dakika süre alan Ake, 6 Premier Lig Şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu başta olmak üzere toplam 16 kupa şampiyonluğu yaşadı.

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu