AvrupaPolitika

Esad: Erdoğan’ın Şartlarıyla Görüşmem

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yurt Dışı Konserler

Sky News Arabia’ya konuşan Esad, Erdoğan’ın sunduğu şartları gündeme getirerek “Görüşme Erdoğan’ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez” dedi.

Bir süre önce yaptığı açıklamada “Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz yok. Kapı açık” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı. Şu anda Suriye’de Esed, maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Yani, sınırlarımızda bu teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? O yüzden de adil yaklaşım arıyoruz. Adil yaklaşım olduğu sürece tüm meseleleri aşarız” diye konuşmuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Esad ile Erdoğan görüşmesi Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden tamamen geri çekilmesi şartına bağlı. Türkiye, Suriye topraklarını işgal ettiği sürece Ankara ile ilişkiler normalleşmez” demişti.

Erdoğan da en son “Şu anda Suriye’de Esed, maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Biz orada terörle mücadele ediyoruz” sözleriyle Suriye’den çıkılmayacağını söylemişti.

Erdoğan Suudi Arabistan’a SADAT’ı da Götürdü!

YUNANİSTAN KİRA GARANTİLİ GOLDEN VİSA PROJESİ

Yunanistan Kira Garantili Golden Visa Programı Satılık Gayrimenkul

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu