PolitikaEn Son Haberler

Kılıçdaroğlu: Veyis Ateş 10 Milyon Euro’yu Kime Verecekti?

Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasının yankıları devam ediyor.

Kadınlar Günü Turları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV programcısı Veyis Ateş’in yurt dışına giden iş adamı Sezgin Baran Korkmaz’dan öne sürülen 10 milyon euro’nun Ankara’da kime verileceğini sordu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. FETÖ borsası ile ne kadar kodaman FETÖ’cü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar. Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için. Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin. Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım. Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce Adalet Yürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, Veyis Ateş’in hakkında arama kararı bulunan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde ücretsiz konakladığını iddia etmiş, daha sonra da yine Habertürk’ten Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman, Veyis Ateş’in Korkmaz’dan 10 milyon euro istediğini yazmıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı konuyla ilgili yazısında Korkmaz’ın kendisini aradığını, Ateş’in 7 Ocak’ta kendisiyle iletişim kurduğunu söylediğini belirterek “Gerisi utanç vericiydi. Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar” diye yazmıştı.

Sevilay Yılman Veyis Ateş’in Ses Kaydını Yayınladı

Altaylı’nın işaret ettiği Sevilay Yılman ise bugün yayımlanan yazısında Korkmaz’ın kendisine Ateş’le ilgili bir kayıt dinlettiğini söyledi. Yılman, bu kayıtta yer alan detayları şöyle anlattı:

“Veyis Ateş diyor ki özetle; ‘Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…’

Bunun üzerine SBK diyor ki; ‘Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?’

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; ‘Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…’

SBK ise; ‘Nasıl göstereceğim abi?’

Veyis; ‘Talep ettikleri meblağı yollayacaksın’ diyor.

SBK da; ‘Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?’ diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

‘Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak.”

Yunanistan Golden

Fatih Altaylı

Ünlü Türk gazeteci, köşe yazarı, televizyon sunucusu ve medya yöneticisi olan Fatih Altaylı 'nın yazıları ve Fatih Altaylı Yorumlarının sayfalarımızdan takip edebilirisiniz...

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu