Türkiye’den Netanyahu için kırmızı bülten kararı alındı
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Sumud Filosu davasında sanıklar arasında yer alan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi.

Sumud Filosu davasında dikkat çeken bir ara karar verildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için kırmızı bülten sürecinin başlatılmasına hükmetti.
Netanyahu sanıklar arasında yer alıyor
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, dosyanın sanıkları arasında bulunan Netanyahu hakkında kırmızı bülten çıkarılması yönünde karar aldı. Karar, davanın ara duruşmasında verilen en dikkat çekici başlıklardan biri oldu.
Ağır suçlamalarla dava açılmıştı
Netanyahu ve diğer sanıklar hakkında “insanlığa karşı suç”, “soykırım suçu”, “mala zarar verme”, “nitelikli yağma”, “kasten yaralama” ve “eziyet etme” suçlamalarıyla kamu davası açılmıştı.
Dosyada ayrıca “ulaşım araçlarının hareketinin engellenmesi”, “kaçırılması veya alıkonulması” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları da yer alıyor.






