En Son Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında yeni operasyon

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada 29 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada yeni bir operasyon düzenlendi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 25 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyası Ankara’ya devredilmişti

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın millet vicdanında derin iz bırakan ve yıllardır aydınlatılması beklenen dosyalardan biri olduğunu belirtti.

Soruşturmanın 12 Haziran 2026’da Kahramanmaraş’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredildiği hatırlatıldı.

30 adrese eş zamanlı operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar’da 30 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

29 şüpheli hakkında işlem

Soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak ile tasarlayarak kasten adam öldürme suçlarını işledikleri değerlendirilen 29 şüpheli tespit edildi.

Operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı. 2 şüphelinin cezaevinde, 2 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu