ABD İran Savaşı! İran’dan ABD’ye müzakere mesajı
ABD İran Savaşı! İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD ile yürütülecek müzakerelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalibaf, İran tarafının iyi niyetli olduğunu ancak Washington’a güven duymadıklarını söyledi.

ABD İran Savaşı! İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İslamabad Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ABD ile yürütülecek müzakere sürecine ilişkin sert mesajlar verdi. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in son açıklamalarına da değinen Kalibaf, İran’ın müzakere tecrübelerinin her zaman başarısızlıkla sonuçlandığını ve ABD’nin verdiği sözleri tutmadığını ifade etti.
“İyi niyetimiz var ama güvenimiz yok”
Kalibaf, “Bir yıldan kısa sürede iki kez müzakereler devam ederken, İran tarafının iyi niyetine rağmen bize saldırdılar ve çok sayıda savaş suçu işlediler. İyi niyetimiz var ama güvenimiz yok” ifadelerini kullandı.
ABD İran Savaşı! Anlaşma için şartını açıkladı
İslamabad’daki müzakerelerde ABD tarafının gerçek bir anlaşmaya hazır olması ve İran halkının haklarını vermesi durumunda, İran tarafının da anlaşmaya hazır olduğunu söyleyen Kalibaf, “Mevcut savaşta onlara şunu gösterdik; eğer müzakereleri sonuçsuz bir gösteri ve aldatma operasyonu için kullanmak isterlerse, biz de Allah’a iman ederek ve halkımızın gücüne dayanarak haklarımızı elde etmeye hazırız” diye konuştu.
ABD İran Savaşı! Trump’tan Hürmüz çıkışı






