ABD İran Savaşı! Umman, İran’dan yana tavrını koydu
ABD İran Savaşı‘nın başlamasıyla neredeyse tamamen kapanan Hürmüz Boğazı konusunda şok bir gelişme yaşandı.
Umman, İran ile Hürmüz Boğazı için anlaşarak tüm dünyayı şoka soktu.
Umman Sultanlığı herkesi şaşırttı ve Trump’a büyük bir darbe indirdi.
ABD İran Savaşı’nda ABD Başkanı Donald Trump, İran’ı Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmaya zorlamakla tehdit ederken, Umman Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İran ile Hürmüz Boğazı’ndaki seyrüsefer kuralları konusunda bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Böylece Umman, İran’ın Hürmüz Boğazı üzerindeki kontrolünü ve egemenliğini resmen tanıyan ilk ülke oldu.
Bu karar, Donald Trump’ın politikalarına aykırı ve uluslararası anlaşmaların ihlali olarak kabul ediliyor; ayrıca uluslararası norm ve yasalarda emsalsiz bir durum olarak değerlendiriliyor.
İran medyası anlaşmayı şöyle yorumladı: Umman, Britanya’nın güçlü bir müttefikidir; bu da İran İslam Cumhuriyeti ile anlaşmalar yapılacağına şahit olacağımız anlamına gelir”






