En Son Haberler

Korgeneral Mehmet Eröz’ün avukatlığını DGM eski savcısı emekli Albay Engin Baltacı üstlendi

Halen beşiktaş as başkanı olan Engin Baltacı Susurluk başta olmak üzere, Nesim Malki cinayeti, Erol Evcil davası, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar hakkında hazırlanan Susurluk fezlekesi gibi birçok önemli olayda savcılık yaptı

Yurt Dışı Konserler

İnternet andıcı soruşturması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz’ün avukatlığını DGM eski savcısı emekli Albay Engin Baltacı üstlendi. Baltacı, 1996-97 yıllarında DGM’deki Susurluk soruşturmasını yürütmüştü. Baltacı’nın avukatlığını üstlendiği Korgeneral Mehmet Eröz de Susurluk doğumlu bulunuyor.

Engin Baltacı Susurluk başta olmak üzere, Nesim Malki cinayeti, Erol Evcil davası, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar hakkında hazırlanan Susurluk fezlekesi gibi birçok önemli olayda savcılık yaptı. Halen Beşiktaş as başkanı da olan Engin Baltacı, İstanbul Ağır Ceza mahkemesinde başlayacak olan ve aralarında bir emekli Orgeneral ile 7 muvazzaf generalin de bulunduğu Andıç davasında, Korgeneral Eröz’ü savunacak.

Olay tarihinde Genelkurmay Harekat Başkanı olan Mehmet Eröz, savcılık ifadesinde, irticayla mücadele eylem planı hazırlama emri vermediğini, daha önce açılan internet sitelerinin de dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın emri ile kapatıldığını açıklamıştı.

Andıç davasında sanıklar, ‘’Açılan internet siteleri ile kara propaganda ve dezenformasyon yapmak, devlet otoritesini zaafa uğratmak, kamu düzenini bozup ülkede kaos ve düzensizlik ortamı oluşturmak, halkı devlet yöneticilerine karşı kışkırtmak ve şiddet yöntemleri ile hükümetin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs’’ ile suçlanıyorlar.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu