Politika

Gökhan Zan’a şantaj soruşturması: Turgay Kocakaya tutuklandı

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığından çektiği Gökhan Zan'a tehdit ve şantaj soruşturmasında Turgay Kocakaya tutuklandı.

Yurt Dışı Konserler

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay adayı olup, ardından desteğini çektiği Gökhan Zan’a tehdit ve şantaj soruşturması kapsamında gözaltına alınan Turgay Kocakaya tutuklandı.

Gökhan Zan, geçen hafta tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla adliyeye giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP’nin adayı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini iddia eden Gökhan Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını ileri sürdü.

Gökhan Zan’ın avukatı: Montaj yapıldı

Zan’ın avukatı Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan’ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını belirterek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Gökhan Zan adına AK Parti’lilerle pazarlık yaptığı yönünde bir telefon görüşmesi gerçekleştirip, bu görüşmeyi kaydettiği iddia edilen Turgay Kocakaya gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kocakaya, tutuklandı. Kocakaya’nın suç ortağı olduğu iddia edilen kuzeni N.K.’nin da polis tarafından arandığı belirtildi.

Gökhan Zan Ses Kayıtlarına İlişkin Erkan Baş’a Sert Eleştirilerde bulundu
Gökhan Zan: Gücümü gördüler, top yargıda

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu