Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DünyaAmerikaOrtadoğu

ABD İran Savaşı! ABD heyeti Pakistan’dan ayrıldı

ABD İran Savaşı! İran ile ABD arasında İslamabad’da yürütülen dolaylı görüşmelerden sonuç alınamamasının ardından, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in başında bulunduğu heyetin Pakistan’dan ayrıldığı bildirildi.

ABD İran Savaşı! Pakistan’ın başkenti İslamabad’da İran ile ABD arasında yürütülen temaslar, ilk turda anlaşmayla sonuçlanmadı. Amerikan basınında yer alan bilgilere göre, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı, eski başdanışmanı Jared Kushner’dan oluşan heyet, sabah saatlerinde Pakistan’dan ayrıldı.

ABD İran Savaşı! ABD heyeti ülkeden çıktı

Amerikan basını, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance liderliğindeki heyetin yerel saatle 07.00 sıralarında Pakistan’dan ayrıldığını duyurdu. Vance’e, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner eşlik etti. Heyetin, ‘Air Force 2’ uçağıyla Pakistan’dan ayrıldığı bildirildi.

İran’dan güvensizlik vurgusu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi de İslamabad’da yapılan ABD-İran dolaylı görüşmelerine ilişkin İran basınına değerlendirmelerde bulundu.

Bekayi, görüşmelerin ABD’ye duyulan güvensizlik atmosferinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu görüşmeler, ABD ve İsrail’in 9 ay içinde ikinci kez giriştikleri ve 40 gün süren bir savaşın ardından, sadece güvensizlik değil, kuşku ve şüphenin hakim olduğu bir atmosferde yapıldı. Bu nedenle tek bir toplantıda anlaşmaya varılmaması doğaldır. Zaten kimsenin böyle bir beklentisi de yoktu” dedi.

ABD İran Savaşı! Hürmüz Boğazı ve bölge başlıkları süreci zorlaştırdı

Bekayi, anlaşma sağlanamamasının nedenleri arasında yalnızca siyasi atmosferin bulunmadığını da söyledi.  İranlı sözcü, Hürmüz Boğazı ile bölgeye ilişkin, kendine özgü zorluklar taşıyan konuların da müzakerelere eklenmesinin süreci daha karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

Bekayi, “Bu durum görüşmeleri daha karmaşık hale getirdi” sözleriyle masadaki başlıkların ağırlığına işaret etti.

İslamabad’daki temaslar ilk turda sonuç vermedi

İran ile ABD arasında Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yürütülen dolaylı görüşmelerin ardından taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı bildirildi. ABD heyetinin ülkeden ayrılması ve İran cephesinden gelen açıklamalarla birlikte, müzakerelerin ilk temasında sonuca ulaşılamadığı netleşti.

Yunanistan Golden

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu