Gündem

Hafta sonu hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı var?

Koronavirüs salgınında yerinde karar dönemi devam ediyor. Vaka sayılarına göre bazı illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hangi illerde sokağa çıkma yasağı uygulandığı merak ediliyor.

Kadınlar Günü Turları

1 Mart itibariyle Türkiye’de yerinde karar dönemi başladı. İller risk gruplarına göre ayrıldı. Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasakları kaldırıldı. Söz konusu illerde hafta içi uygulanan 21.00-05.00 yasağı hafta sonu da uygulanıyor.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise hafta içi yasaklarının yanı sıra hafta sonu da belirli saatlerde kısıtlama sürüyor. Tüm yurtta hafta içi 21.00-05.00 kısıtlaması uygulanıyor. Cumartesi 05.00-21.00 saatleri arasında yüksek ve çok yüksek riskli illerde yasak uygulanmıyor. Bu illerde cumartesi 21.00’de başlayan yasak pazartesi 05.00’te sona eriyor.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

8 Mart Kadınlar Günü Turları

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu