DünyaAmerikaAvrupa

Trump gerilimi sonrası dikkat çeken karar! Meloni ABD resepsiyonunda yok

ABD’nin Roma Büyükelçisi Tilman J. Fertitta’nın Villa Taverna’da vereceği Bağımsızlık Günü resepsiyonu, Giorgia Meloni ile Donald Trump arasındaki son gerilimin gölgesinde düzenlenecek. Meloni’nin Padova’daki programı nedeniyle etkinliğe katılması beklenmiyor.

Roma’da bu yılki ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonu, İtalya siyasetinde olağandan daha fazla dikkat çekti. Donald Trump ile Giorgia Meloni arasında yaşanan son polemiğin ardından gözler, Meloni’nin Villa Taverna’daki davete katılıp katılmayacağına çevrildi.

Hükümetten üst düzey katılım olacak

Meloni’nin öğleden sonra Padova’da UIL kongresine katılacağı, bu nedenle resepsiyonda yer almasının şu aşamada beklenmediği belirtildi.

İtalyan hükümetini ise Başbakan Yardımcıları Matteo Salvini ve Antonio Tajani’nin yanı sıra Savunma Bakanı Guido Crosetto ile Başbakanlık Müsteşarı Alfredo Mantovano temsil edecek.

Meloni ve Trump arasında neler oluyor?

“İlişkiler önemli” mesajı

Roma’dan gelen mesajların daha çok tansiyonu düşürmeye yönelik olduğu aktarıldı.

Trump’ın açıklamaları ve müttefikler arasındaki görüş ayrılıklarına rağmen, İtalya için transatlantik ilişkilerin temel önemde olduğu vurgulandı.

Muhalefetten sınırlı katılım

PD ve 5 Yıldız Hareketi’nden bazı heyetlerin resepsiyona katılması bekleniyor. Buna karşılık Elly Schlein, Giuseppe Conte, Nicola Fratoianni, Angelo Bonelli, Carlo Calenda ve Roberto Vannacci’nin etkinlikte yer almayacağı belirtildi.

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu