DünyaEn Son HaberlerGündemOrtadoğu

İsrail: Hamas’ın en büyük tünel sistemi ortaya çıkarıldı

7 Ekim’de başlayan çatışmalar devam ediyor. İsrail, Hamas'ın kazdığı en büyük tünelin ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Yurt Dışı Konserler

İsrail silahlı kuvvetleri, Gazze Şeridi’ndeki askeri operasyon sırasında Hamas’ın en büyük tünel sistemini ortaya çıkardıklarını söyledi. Yapılan açıklamada, tesisin dört kilometreden uzun olduğunu ve yaklaşık 50 metre derinliğinde olduğu ifade edildi

İsrail ordusuna göre Hamas, söz konusu tünellere büyük bir para harcadı. Ordu sözcüsü Daniel Hagari “Hamas’ın yeraltı şehrine” “milyonlarca dolar” akıtıldığından bahsetti. akmıştı. İsrail ordusuna göre, yer altı geçitlerinden herhangi birinin İsrail topraklarına çıktığına dair hiçbir kanıt yok.

İsrail, Hamas’a karşı yeni savaş yöntemi kullanıyor

Tünelin derinliği 50 metreye ulaşıyor

İsrail ordusu şimdiye kadarki en gelişmiş Hamas tünellerinin keşfedildiğini duyurdu. Tünelin Girişlerinden biri, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na sadece 400 metre mesafede.

Tünelin kendi içerisinde birçok kol ve karmaşık ağdan oluştuğuna işaret edildi. İsrail’in hemen dibinde bu kadar sofistike bir yapını inşa edilmesi İsrail istihbaratının güvenirliliğinin sorgulanmasına neden oldu.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunduğu belirtilen tünelin, 4 kilometreden daha uzun olduğu ve en derin noktasının 50 metreye ulaştığı kaydedildi.

Tünelde silahlar bulundu

Gazze metrosu olarak nitelendirilen tünelde atık su gideri, elektrik ve iletişim hatlarının yanısıra, “Hamas’a ait çok sayıda savaş malzemesi bulunduğu” iddia edildi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, “Şu ana kadar Gazze’deki en büyük tünel” ifadelerini kullandı. Hagari şehir büyüklüğünde iki büyük tünel daha bulduklarını ve bunların haritalandırma işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Tünelin kamyonet geçişine izin verecek kadar geniş olduğu belirtilirken 7 Ekim’deki saldırıda bu tünelin de kullanıldığı öne sürüldü.

İsrail ordusu ayrıca tünelin inşaatından Hamas lideri Yahya Sinvar’ın kardeşi Muhammed Sinvar’ın sorumlu olduğu aktardı.

Ordu, Muhammed Sinvar olduğunu iddia ettiği kişinin tünelde araç içerisinde çekilmiş görüntüsünü de paylaştı.

Söz konusu tünelden İsrail askerlerine saldırılar düzenlendiği ifade edilen açıklamada, tünelin İsrail’e kadar uzanmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili Hamas’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Tünelin girişinin metal silindirlerle örtüldüğü ve Kuzey Gazze’de bir garajın altında bulunduğu belirtildi. Tünelde ayrıca drenaj sistemi ve geçiş kavşakları bulunuyor.

Bu sayede İsrail casus dronlarının tüneli tespit edemediği ifade edildi.

Hipokrat öneriyor; Demans hakkında korkutan açıklama!

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu