Karolina Muchova, Coco Gauff’u maç puanından dönerek eledi! Wimbledon’da finale yükseldi
Karolina Muchova, Wimbledon 2026 yarı finalinde Coco Gauff’u unutulmaz bir mücadelenin ardından mağlup ederek kariyerinin ikinci Grand Slam tekler finaline yükseldi.
Merkez Kort’ta oynanan karşılaşmada Çek raket, ABD’li yıldız Coco Gauff’u 6-2, 1-6 ve final seti tie-break’inde 7-6 mağlup etti. Büyük heyecana sahne olan tie-break’te 6-3’lük üstünlüğünü kaybeden Muchova, 9-8’de rakibinin maç puanını çevirerek zafere ulaştı.

Karolina Muchova ilk zaferin peşinde
Bu sonuçla Muchova, bu sezon Coco Gauff karşısındaki ikinci galibiyetini elde etti. İlk altı karşılaşmayı kaybetmesine rağmen son iki mücadeleyi kazanmayı başaran Çekya‘nın başarılı tenisçisi, Wimbledon finalinde Linda Noskova ile Marta Kostyuk eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Finali kazanan isim kariyerindeki ilk Grand Slam tekler şampiyonluğunu elde edecek.
İlk Wimbledon yarı finallerine çıkan iki oyuncunun mücadelesinde ilk iki set tek taraflı geçerken, final seti büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı servis oyunlarının korunmasıyla tie-break’e giden son sette Gauff 2-1 geride iki kırılma puanı kurtarırken, Muchova da 4-4’te 15-40 geriden servis oyununu almayı başardı.
Tie-break’in ilk bölümünde etkileyici bir voleyle dikkat çeken Muchova 6-3 öne geçti. Ancak Gauff pes etmedi ve üst üste aldığı sayılarla skoru eşitledi. Ardından maç puanına kadar ulaşan ABD’li tenisçi, galibiyet için kullandığı forehand drop shot’ta hata yapınca Muchova yeniden maça ortak oldu ve kalan sayıları kazanarak finale yükseldi.
Karolina Muchova, böylece 2023 Fransa Açık yarı finalinde Aryna Sabalenka karşısında maç puanından döndüğü karşılaşmanın ardından ilk kez bu başarıyı tekrarladı. Coco Gauff ise profesyonel kariyerinde ilk kez maç puanına sahip olduğu bir mücadeleyi kaybetti.
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Coco Gauff, kritik puandaki tercihini değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
> “Sonuçta o anda bu kararı ben verdim. Doğru seçim miydi? Belki değildi. Ama o vuruşu yapsaydım herkes ne kadar soğukkanlı olduğumu konuşacaktı. Teniste bazen küçük farklar belirleyici oluyor. Top bana beklemediğim şekilde geldi ve bir an panik yaptım. Bu tür anlar daha iyi karar vermeyi öğrenmenizi sağlıyor. Sahada elimden gelen her şeyi yaptım. Pişmanlığım yok, sadece gelecekte benzer anlarda daha doğru seçimler yapmak istiyorum.”






