Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OrtadoğuAmerikaDünyaPolitikaVideo

ABD İran Savaşı! İran’dan ağır bir tehdit daha

ABD İran Savaşı ile ilgili İran, "Amerikan altyapısına ve müttefiklerine öyle bir şey yapacağız ki, yıllarca bölgenin petrol ve gazından mahrum kalacaklar" dedi

ABD İran Savaşı! İran: Petrol ve doğalgazdan mahrum kalacaksınız

ABD İran Savaşı‘nda İran Hatemul Enbiya Karargahı sözcüsü İbrahim Zulfikari Sadık Vaat 4 Operasyonu’nun 99’uncu dalgasının detaylarını açıkladı:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,

ABD İran Savaşı‘nda İslam Devrim Muhafızları Ordusu Deniz ve Hava-Uzay Kuvvetleri, bu sabah erkenden “Sadık Vaat 4” operasyonunun 99. dalgasını, “Ya Fatımatü’z-Zehra (s.a)” mübarek parolasıyla başlatmıştır.

Bu operasyon; düşmanın ülkemizin altyapılarına yönelik saldırılarına ve cinayetlerine yanıt olarak, bölgedeki Amerikan üsleri ve çıkarları ile işgal altındaki topraklardaki Siyonist askeri toplanma ve komuta merkezlerini hedef almıştır. Operasyonda balistik füzeler, seyir füzeleri ve saldırı dronları kullanılmıştır.

Saldırıların ilk bölümünde şu hedefler etkili bir şekilde vurulmuştur:

Suudi Arabistan’ın El-Cubeyl bölgesindeki Amerikan şirketlerine (Sadara, ExxonMobil ve Dow Chemical) ait en büyük petrokimya kompleksi.

abdiran2 2

Suudi Arabistan’ın El-Cuayme bölgesindeki Amerikan Chevron-Phillips şirketine ait büyük petrokimya kompleksi.

Ayrıca operasyonunun devamında:

İşgal altındaki toprakların merkezi ve güneyindeki; Rishon LeZion, Petah Tikva, Birus-Seb, Dimona, Arad, Kiryat Gat ve Ofakim bölgelerinde 30’dan fazla nokta, iki ayaklı fırlatıcılar üzerine kurulu füzeler ve Hayber-şiken füzeleriyle hedef alınmıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Horfakkan Limanı üzerinden Hürmüz Boğazı’nı geçerek Siyonist rejime askeri mühimmat taşıyan Siyonistlere ait bir konteyner gemisi, füzelerle tam isabetle vurulmuştur. Bu, Amerika ve Siyonist rejimle iş birliği yapmaya niyetlenen tüm gemiler için bir ibret dersidir.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun kahramanları da Amerikan-Siyonist saldırılarına yanıt olarak; dün geceden itibaren BAE’nin Cebel Ali Limanı’ndaki Amerikan Deniz Kuvvetleri bakım ve onarım merkezini ve Kuveyt’teki Ahmed el-Cabir Hava Üssü’nde bulunan Amerikan radar sistemlerini ve asker konuşlanma merkezlerini yoğun dron saldırılarıyla hedef almıştır.

Ülkenin entegre hava savunma şebekesinin komutası altındaki İran semalarının muhafızları, geçtiğimiz saatlerde:

Tebriz’de Siyonistlere ait 1 adet Orbiter dronunu,
Tahran ve Hamedan’da 2 adet seyir füzesini,
Kazvin’de 6 adet seyir füzesini imha etmiştir.

İran Silahlı Kuvvetleri’nin, Siyonist rejimin askeri, güvenlik ve ekonomik altyapılarına ve bölgedeki suçlu Amerika ile bağlantılı merkezlere yönelik etkili ve sarsıcı saldırı dalgaları, daha ağır ve yoğun bir şekilde devam edecektir.

ABD İran Savaşı’nda Amerikan altyapısına ve müttefiklerine öyle bir şey yapacağız ki, yıllarca bölgenin petrol ve gazından mahrum kalacaklar ve bölgeyi terk etmek zorunda kalacaklar.

Yardım ancak Aziz ve Hakim olan Allah katındandır.”

Yunanistan Golden

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu