En Son Haberler

EGM: Sedat Peker’in evine silahlı saldırıda zanlılardan biri tutuklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden evine silahlı saldırı ve Emre Olur ile ilgili açıklama

Kadınlar Günü Turları

Emniyet Genel Müdürlüğü: Emre Olur 23 Mayıs 2021’de Türkiye’den Kuzey Makedonya’ya gitti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamaya göre Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur’un, yer tespitine yönelik çalışmalar kapsamında 23 Mayıs 2021’de Türkiye’den Kuzey Makedonya’ya gittiği tespit edildi.

Sedat Peker: Saldırıyı biliyordum

Emre Olur’un, Kuzey Makedonya ve Balkan ülkelerinin İnterpol birimleri ile yer tespitine yönelik yazışmalar yapıldıktan sonra görüşmeler sürerken 12 Eylül 2022’de Arnavutluk’un başkenti Tiran üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye gittiği belirlendi.

16 Eylül’de Olur’un, BAE’den sınır dışı (deport) edileceği bilgisi Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçiliği tarafından EGM’ye iletildi.

Güvenlik güçlerince yapılan takip sonucu Sırbistan’a gideceği belirlenen Olur için Sırbistan makamları, “uluslararası yolcu” statüsünde olması nedeniyle sınır dışı talebine olumlu yanıt veremedi.

Sırbistan’dan Arnavutluk’un başkenti Tiran’a geçeceği tespit edilen Emre Olur’un, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü ve İnterpol’ü ile kurulan temas ve İçişleri bakanlarının doğrudan görüşmeleri sonucu Tiran Havalimanı’nda dün saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlandı.

Bu kapsamda Tiran’a giden İnterpol ve KOM Daire Başkanlığı görevlileri tarafından Olur, bugün saat 06.30’daki uçuşla Tiran’dan teslim alınarak sorgulama ve adli işlemleri için İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Emniyet teşkilatımızı, sıkı takiple bir soysuzu daha ülkemize getirdiği için tebrik ederim” ifadesini kullandı.

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu