Ekonomi

Berat Albayrak: Ufukta Belirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu iddia ederek "Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" dedi.

Yurt Dışı Konserler

Citigroup tarafından video konferans yöntemiyle organize edilen yatırımcı görüşmeleri toplantısında konuşan Berat Albayrak şunları söyledi:

– Birçok çok uluslu şirket üretimlerini Asya’dan bölgemize yönlendirmeye başladı.

– Bu dönemde küresel şirketlerin Türkiye gibi yabancı şirketlere karşı tarafsız, şoklara dirençli, güvenilir, dinamik ortaklara ihtiyacı var.

– Türkiye, yatırımcılara güçlü üretim tabanı, eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu ve lojistik altyapısıyla benzersiz fırsatlar sunuyor.

– Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasında. Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi.

– Yeni ekonomik model, üretim, yatırım, iş imkanları, rekabetçi kur ile ihracatı, pandemi öncesi seviyeye getirerek kendini gösterdi.

– Türkiye’nin tartışmasız en güçlü yanları, lojistik avantajı, 3 kıtanın birleştiği noktada olması, genç nüfus ve eğitimli iş gücüdür.

– Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH’si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir pazar.

– Türkiye, İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde hızla ön sıralara ilerlemesinin yanında, yabancı yatırımcılar için de pek çok avantaj sağlıyor.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu