En Son HaberlerFutbolPolitika

CHP’li Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen 1.5 milyar dolara sessiz sedasız AVM satın aldı!

Rusya tarihinde bir ilk CHP’de Deniz Baykal döneminde partinin genel başkan yardımcılarından biri olan Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen 1.5 milyar dolara Metropolis isimli AVM’yi satın alarak Rusya’da ekonomi tarihine geçti.

Yurt Dışı Konserler

CHP’nin eski genel başkan yardımcı ve emekli diplomat Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen Rusya’da büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Hasan Arat’ın icra Komitesi başkanlığı yaptığı Kazakistan merkezli Capital Partners’ın iki ortağından biri olan Burak Öymen, Rusya’da Metropolis isimli AVM’yi 1.5 milyar dolara satın aldı.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre Moskova’da önemli yatırımlara imza atan Öymen’in ortak olduğu Capital Partners, hatırlanacağı üzere geçen yıl Kızıl Meydan yakınlarındaki Ritz Carlton otelini 700 milyon dolara satarak son yılların en büyük emlak satışına imza atmıştı.

ABD’li yatırım bankası JP Morgan’ın Moskova’da sahibi olduğu alışveriş merkezi Metropolis el değiştiriyor. Ünlü politikacı Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen’in ortaklarından olduğu Capital Partners, Metropolis’i 1.5 milyar dolara satın aldı. Bu rakamın, Rus gayrimenkul tarihinin en büyük satışı olduğu ifade ediliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali Moskova Rejimi’ne karşı tarihin en büyük yaptırımlarıyla karşı karşıya bıraktı.

Binden fazla kurum ve kuruluşun tabi olduğu yaptırım ve ambargolarla birlikte başta Avrupa ve ABD’li olmak üzere Batılı ülkelerdeki şirketlerin milyarlarca dolarlık zararı göze alarak Rusya’dan çekilmesine sahne oldu. Giyimden finansa, beyaz eşyadan ayakkabıya kadar birçok Batılı marka Türk şirkete geçti veya hisse devri oldu.

Koç Holding’e ait Arçelik, Fiba Holding, FLO gibi markaların doldurduğu bu boşluğa bir yenisi daha ekleniyor. Rus emlak tarihinin en büyük satış işlemine imza atan Türk ise CHP’nin bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı’nı da üstlenen ünlü siyasetçi Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen.

Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat’ın Fikret Orman’a “hırsız” dediğini iddia etti.

Rus rekabet kurumu FAS onay verdi

Önce biraz Burak Öymen’den bahsedelim, ardından satış süreci hakkında bilgi verelim. Burak Öymen Türkiye’de de yatırımı bulunan Kazakistan merkezli Capital Partners’ın iki ortağından biri. Eski Sovyet Bloku’nun en büyük emlak yatırımcılarından olan Capital Partners’ın bir diğer ortağı ise Serikzhan Zhumashev.

Moskova’da önemli yatırımlara imza atan Öymen’in ortak olduğu Capital Partners, hatırlanacağı üzere geçen yıl Kızıl Meydan yakınlarındaki Ritz Carlton otelini 700 milyon dolara satarak son yılların en büyük emlak satışına imza atmıştı.

Öymen, şimdi bu rekoru kıran bir işleme imza attı. Capital Partners’ın geçen yıl kasım ayında kurduğu iştiraki M Holdings, dünyaca ünlü yatırım bankası Morgan Stanley’in sahibi olduğu Moskova’daki Metropolis alışveriş, iş ve eğlence merkezini devraldı. M Holdings, 26 Aralık 2022’de satış için Rus Rekabet Kurumu; Federal Antimonopoly Service’ten (FAS) gereken onayı aldı.

Geçtiğimiz haftalarda da sessiz sedasız Metropolis aldı, Hasan Arat ve Burak Öymen’in ortak olduğu Capital Partners iştiraki M Holdings’e satıldı. M Holdings’in Metropolis için ödediği miktar ise yaklaşık 1.5 milyar dolar.

Bu rakam da Rusya’da gerçekleşen en büyük emlak satışı olarak ülkenin ekonomi tarihine geçmiş oldu.

Moskova’nın en işlek merkezlerinden biri olan Leningradski Şosse üzerindeki Metropolis, 2009 yılında açıldı. Türk markalarına ait mağazaların da yer aldığı Metropolis, 2013’te Morgan Stanley tarafından alındı. 205 bin metrekarelik alana sahip Metropolis’in kiralanabilir alanı ise 80 bin metrekarenin biraz üzerinde.

Hasan Arat, Ethem Sancak ve Cem Boyner yükselişi

Burak Öymen’in ortağı olduğu Kazakistan merkezli Capital Partners’in icra kurulu başlanı ise tanıdık bir isim Hasan Arat. Hasan Arat, Ethem Sancak ile ortak olduğu Arat Tekstil ile başladıkları ticari yükselişlerine Moskova’da Cem Boyner ile birlikte Eczaneler zinciri başta olmak üzere bir dizi yatırımlarda bulunmuşlardı.

Vitrine çıkmayan büyük Kazak ortak

Capital Partners şirketi pek çok büyük yatırıma imza atsa da, ortakları medya önünde çıkmamaya ve fazla demeç vermemeye özen gösteren iki genç isim.

Rus basınına yansıyan haberlere göre, “Capital Partners’in yüzde 60′ın sahip olduğunu” söyleyen 45 yaşındaki Serjan Jumaşev, Forbes Kazakistan’ın son reytingine göre ülkedeki “en etkili isimler” listesinde 33′ünü sırada yer alıyor.

CHP’li Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen 1.5 milyar dolara sessiz sedasız AVM satın aldı!
Cumhurbaşkanı Gül Kazakistan’a yaptığı gezide Ana muhalefet Partisi Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen ve Hasan Arat ile görüşüyor. Öymen’de Çalık grubu gibi Türk Cumhuriyetlerinde büyük inşaat yatırımlarına sahip. Burak Öymen Türkiye’de ise Muğla Milas/Bozbük’te 1.5 milyar dolarlık yatırımla çok amaçlı turizm projesinin tanıtımını gerçekleştirdiler

Capital Partners hikayesi
Capital Partners”, 1996′da Kazakistan’da kuruldu. Şirketin Astana, Almatı, Moskova, Kiev ve İstanbul’da ofisleri var. Şirket Moskova’da Puşkino ve Domodedovo lojistik merkezlerinin, Kazakistan’da Esentay adlı alışveriş ve iş merkezlerinin sahibi. Şu anda farklı ülkelerde devam eden yatırımları var.

Örsan Öymen, Türkiye’de ilk kez 2008′de Bodrum-Didim arasında 5 milyon metrekare alanda gerçekleştirilecek “Kaplankaya projesi” ile gündeme gelmiş, projenin “dünya zenginlerinin yeni mimari talebine uygun olarak inşa edileceği” anlatılmıştı.

 

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu