Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DünyaAmerikaOrtadoğuPolitikaVideo

ABD İran Savaşı! İran’dan ateşkese ret

ABD İran Savaşı'nda İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekayi, Pakistan tarafından sunulduğu belirtilen ateşkes planını reddettiklerini açıkladı

ABD İran Savaşı! “ABD savaş suçu işliyor”

ABD İran Savaşı‘nda İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekayi, Pakistan tarafından sunulduğu belirtilen ateşkes planını reddettiklerini açıkladı. Bekayi ABD İran Savaşı’nda ateşkes teklifi ile ilgili şunları söyledi:

“Biz bu planı daha önce çok şeffaf bir şekilde dile getirdik. Birkaç gün önce arabulucular aracılığıyla, Amerika’nın “15 maddelik planı” olarak bilinen bazı teklifler sunuldu ve bu, Pakistan ve diğer bazı dost ülkeler aracılığıyla iletildi. O zaman da bu tür önerilerin son derece aşırı, aynı zamanda mantıksız ve akıl dışı olduğunu ilan etmiştik.”

“Bizim için hiçbir şekilde kabul edilebilir olmayan o tekliften bağımsız olarak; kendi çıkarlarımız ve kendi mülahazalarımız temelinde, sahip olduğumuz tüm talepleri derledik. Bakın, biz taleplerimizi, meşru ve mantıklı isteklerimizi haykırmaktan çekinmiyoruz. İran İslam Cumhuriyeti’nin bir plana karşı kendi görüşlerini çok hızlı ve cesurca ortaya koyması, düşman karşısında geri adım atmak olarak algılanmamalıdır.”

abdiran2 1

“Vatan savunucuları ülkemizi savunma yolunda cesurca canlarını feda ederken, diplomasi aygıtı da aynı zamanda kendi görevini yerine getirmelidir. Temelimiz ve kriterimiz ulusal çıkarlar, ulusal güvenlik ve İranlıların haklı talepleridir. Önceden ne istediğimizi ve hangi çizgileri kabul etmeye hazır olmadığımızı biliyorduk; şu an da tutumumuz açıktır. Dolayısıyla bu konu gündeme geldiği andan itibaren cevaplarımızı hazırladık. Gerekli olduğu her an, duyurulması ve duyurulma şekli hakkında açıkça bilgilendirme yapacağız.”

“Arabulucuların tarafların görüşlerini iletmesi garip bir şey değil. Söylediğim gibi, mantığı olan, ne istediğini ve neleri kabul edemeyeceğini bilen bir milletin, tutumunu ifade etmekte çekinmesine gerek yoktur. Bu tutumlar arabulucular aracılığıyla en başından dile getirildi, iletildi ve bu mesaj alışverişinin devam etmesi de doğaldır.”

“Ancak müzakere hiçbir şekilde ültimatomla, cinayetle veya savaş suçu işleme tehdidiyle bağdaşmaz. İran İslam Cumhuriyeti ve İran milleti, Amerika ile müzakere konusunda çok ama çok acı bir tecrübeye sahiptir. Ve biz bu tecrübeleri, öyle kolayca göz ardı edemeyiz.”

“Yine belirttiğim ve vurguladığım gibi, düşmanımızın işlediği suçların boyutunu artırdığı ve her gün yeni bir cinayet işlediğini gördüğümüz bir ortamda, tüm aklımız ve dikkatimiz ülkenin savunmasına odaklanmalıdır. Diplomasi aygıtı da kural olarak sistemin temel direklerinden biri sıfatıyla, hem olayları açıklama hem suçların belgelenmesi hem de karşı tarafın gayrimeşru iddialarına ve taleplerine cesurca ve açıkça yanıt verme alanında görevlerini hakkıyla yerine getirmektedir.”

“Bize yönelik tehditlere gelince… Hiç şüphesiz, bu tür tehditleri dile getirmenin bizatihi kendisi savaş suçudur, savaş suçuna teşviktir, savaş suçunu normalleştirmektir.”

ABD İran Savaşı‘nda farklı zaman aralıklarında sürekli olarak bir ülkeyi enerji ve sanayi altyapılarını yok etmekle tehdit etmeniz ve aynı zamanda bir işbölümü çerçevesinde Siyonist rejime, sizin işbirliğinizle veya tek başına sivil hedeflere saldırması için yeşil ışık yakmanız… Bunlar hem uluslararası insancıl hukuka göre hem de Uluslararası Ceza Mahkemesi statüsüne göre savaş suçu teşkil eder.”

“ABD İran Savaşı’nda kesinlikle bu suçların işlenmesine herhangi bir şekilde yardım eden, iştirak eden her ülke hesap vermelidir. Eğer Uluslararası Ceza Mahkemesi üyesiyseler mahkeme karşısında, değillerse ulusal çerçevelerde kesinlikle hesap vermelidirler. Tüm ülkeler bilmelidir ki, Amerika’nın suçlarına eşlik eden ve işbirliği yapan her türlü eylem, savaş suçu ve insanlığa karşı suç kapsamında sorgulanmalı ve hesabı sorulmalıdır.”

Yunanistan Golden

NationalTurk NL

NationalTurk NL - Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu