Politika

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığına Karşı Çıkan Cihan Paçacı İstifa Etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili "Sokakta itiraz var, kendi adayımızı çıkarabiliriz" diyen Cihan Paçacı istifa etti.

Kadınlar Günü Turları

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Cihan Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili “Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz” ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Cihan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Cihan Paçacı açıklamasında şunları kaydetti:

“Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.

Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.”

Cihan Paçacı İstifa Öncesi Ne Demişti?

İYİ Partili Cihan Paçacı, bugün Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iki ihtimalin olduğunu belirterek, “Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı, konusunda ikincisinin daha olası olduğunu belirten Paçacı, “O zaman ne olur?” sorusuna, “Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir” yanıtını verdi.

Meral Akşener ‘Altılı Masa’ öncesi Sedat Bucak ile buluştu

8 Mart Kadınlar Günü Turları

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu