Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
En Son Haberler

Okul saldırganının babası tutuklandı

Kahramanmaraş’taki Ayşel Çalık Ortaokulu’nda 9 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının ardından soruşturmada yeni bir adım atıldı. Saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin babası tutuklanırken, annesinin gözaltı sürecinin sürdüğü açıklandı.

Kahramanmaraş’ta Ayşel Çalık Ortaokulu’nda yaşanan ve 8 öğrenciyle 1 öğretmenin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından yürütülen soruşturma derinleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırgan İsa Aras Mersinli’nin babası Uğur Mersinli’nin tutuklandığını duyururken, olayın terör bağlantısına dair herhangi bir bulguya ulaşılamadığını, saldırının bireysel olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Soruşturmada yeni gelişme

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 Nisan’da gözaltına alınan baba Uğur Mersinli’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi. Saldırganın annesi Peyman Pınar Mersinli’nin ise gözaltı sürecinin devam ettiği açıklandı.

Soruşturma kapsamında şüphelinin ikameti ile babasına ait araçta yapılan aramalarda elde edilen dijital materyallere el konulduğu ve incelemeye alındığı ifade edildi. Olay yeri inceleme çalışmalarının tamamlandığı, kamera kayıtları dahil tüm delillerin detaylı şekilde değerlendirildiği kaydedildi.

Okul saldırısında terör bağlantısına dair bulgu var mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Olayı gerçekleştiren şahsın babası U.M, 15 Nisan’da gözaltına alınmış, sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır. Şahsın ikametinde ve babasına ait araçta yapılan aramalarda elde edilen dijital materyallere el konularak incelemeye alınmıştır. Olay yeri inceleme çalışmaları tamamlanmış olup, kamera kayıtları dahil tüm deliller titizlikle değerlendirilmektedir. İlk bulgular çerçevesinde olayın terör bağlantısına dair herhangi bir tespit bulunmamakta olup, bireysel bir saldırı olduğu değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca saldırganın WhatsApp profilinde “2014 yılında ABD’de saldırı gerçekleştiren Elliot Rodger’e atıfta bulunan bir görsel kullandığının tespit edildiği” bilgisi de paylaşıldı.

Vali saldırganın babasına ait silahlara işaret etti

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin babasının eski emniyet mensubu olduğunu söyledi. Ünlüer, “Babasının silahlarını aldığını tahmin ediyoruz. Beş silah ve yedi şarjörle gelmiş, iki sınıfa girmiş” dedi.

Saldırganın da hayatını kaybettiğini belirten Ünlüer, “Kendine ateş ederek hayatını kaybetti. Kargaşadan mı oldu bilinçli mi henüz bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ünlüer, “O da vefat etti. Kargaşa anında kendisine ateş etti. İntihar amaçlı mı yoksa kargaşa sırasında mı kendisine sıktı şu an için bilinmiyor” dedi.

9 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta 13.30 sıralarında Onikişubat ilçesindeki Ayşel Çalık Ortaokulu’nda düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, hayatını kaybedenlerin 8’inin öğrenci, 1’inin ise öğretmen olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise 11 yaralının tedavilerinin ardından tabur edildiğini, 9 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirtti. Olayın ardından kentte eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.

İki sınıfa girip ateş açtı

Saldırının, 8. sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Saldırganın iki sınıfa girerek ateş açtığı ve özellikle 5. sınıf öğrencilerini hedef aldığı belirtildi. Valilik, saldırganın olay yerine sırt çantasıyla geldiğini ve beş silah ile yedi şarjör taşıdığını duyurdu.

Kullanılan silahların, eski emniyet mensubu olduğu belirtilen babasına ait olabileceği değerlendiriliyor.

Okul saldırılarının ardından güvenlik toplantısı kararı

 

Yunanistan Golden

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu