FutbolPolitikaUzak Doğu

Hasan Arat: Fatih Terim ile her zaman gurur duyduk

Fatih Terim ile gurur duyduğunu ifade eden Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat Lig Radyo'da Terim'e olan hayranlığını dile getirdi.

Yurt Dışı Konserler

2022 yılı seçimlerinden kısa bir süre sonra Beşiktaş’ta başkan adayı olacağını açıklayan, eski yönetici Hasan Arat, Lig Radyo’da Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Hasan Arat Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi.

Hasan Arat’ın açıklamalarından satırbaşları:

Ahmet Nur Çebi’nin 23 senedir nerdeydin demesi, Beşiktaş’ta Tabii Beşiktaş’ın bilmeyenlerin söylediği şey Süleyman abi Hiçbir zaman onlarla kavga etmek aksine onlara baklavayı götürdü evladım dedi. Niye öyle söylüyorsunuz dedi Süleyman Seba.

Bir kere başkanları iftira atmaz başkanlar yalan söylemez bir şeyleri konuşurken Geçmişte bir kere ne yaptığınıza dönüp bakacaksınız Yani altı buçuk sene birlikte çalıştığınız yönetime sürekli çok ağır ithamlarda bulunuyorsunuz taraftarın bağırması skorla ilgili değil buradaki güvensizlik ortamı temel nedeni İletişimdir.

Hasan Arat: “Fatih Terim ile her zaman onunla da da gurur duyduk.”

“Adanalı damarımın zaman zaman böyle bir yükseldiği anlar olur onu da arkadaşlarımız bebeğim bulunduğum çevreler bilir yani o Birazcık o karakter değişmiyor yani hangi yaşa gelirseniz gelsin Bir an geliyor bir Adanalı oluyorsunuz Adanalı olmaktan da çok gurur duyuyorum o karakter kuvvetli bir karakterdir.” diyen Hasan Arat

“Fatih Terim Hoca benim abimin takım arkadaşıydı abim rahmetli olduğunda yanı başımızdaydı ve iyi bir dosttur diye adanalıdır Adana’ya çok aynı dönemlerde oynadık Çünkü onlar futbol oynuyordu Biz basketbol oynuyorduk Bunlar Tabii çok kıymetli dostluklardır her zaman onunla da da gurur duyduk.” diye sözlerine devam etti.

Fatih Terim Fonu: “Bahsedilen Fonla İlgim Yok”

İstanbul’un 2011’de 2020 Olimpiyat adaylığı açıklandı buna ben çok inanıyordum ve beni olimpiyat adaylarının yönetim kurulu başkanı yaptılar bu hükümet nezdinde olsun Tüm uluslararası camialarda olsun Çok iyi karşılandı.

Çünkü sporcu bir iş hayatından gelme bir yöneticinin bu işin başında olması algı ve ilişkiler açısından çok önemli ilk olimpiyat hedefimiz 2000 miydi bizim.

Hasan Arat: Göç dalgaları nedeniyle İstanbul’a olimpiyatları alamadık

İstanbul O zaman çok yükselen bir değerdi Fakat son 2-3 ayda Türkiye’deki özellikle göç dalgaları işte çeşitli hareketlenmeler Birazcık böyle tedirginlik yarattı Tokyo çok büyük sponsorluklarla girdi yani Japonya’dan yapılan sponsorluklara inanamazsınız.

Daha sonra Tokyo aldıktan sonra tabii çok büyük çalkalanmalar oldu bu adaylığın netliği konusunda Türkiye O gün bence çok tarihi bir olaydan geri döndü olsaydı çok kıymetli olurdu ama çok üzüldüğümü ifade edebilirsin.

Hürser Tekinoktay’dan Olimpiyat Komitesine: “Kas Hırsızlığı yapmayın”

Devletimiz arkamızdaydı özel sektörümüz arkasındaydı. Ben sadece bütün bu bileşenleri temsil ettim tek başıma bir olay değildi organize ettim arkadaşlarım vardı çok büyük bir çalışmaydı.

Ben 2 sene boyunca dünyayı 3 kere turladım işimi gücümü ailemi her şeyi bu işe feda ederekten uğraştım ama hiç pişman olmadım.

Yani Türkiye’nin temsili bir insanın Hayatta yaşayabileceği en güzel şeylerden biridir Ben Türkiye’ye döndüğümde beni teselli edip Yaptığım işten memnuniyetini ifade eden çok insanla karşılaştım hiçbir zaman da pişman olmadım.

Türkiye Eğer İstanbul bu adaylığı kazansaydı mükemmel yapardı yani hiç bu konuda yani şey hiç siyaseti karıştırmadan söylüyorum.

Türkiye mükemmel yaptı nokta tesis yapmadan önce dünya sıralamasındayız ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları konuya ne kadar eskilerin deyimiyle Muttali olurdu o konuda kuşkularım var benim şimdi bu öyle bir şey ki dünyanın geneline baktığınız zaman yani Barcelona olimpiyatlarına bakın diğer işte Atina olimpiyatlarına Bakın.

Bu olimpiyat kültürü Seul olimpiyatlarına bakın olimpiyat kültürü onun yaşadığınız zaman farklı bir şekilde gelişiyor ve halk bunu içselleştiriyor.

Türkiye gibi bir ülke Ben de 20-25 tane Allah nasip etti gezdim ya gerçekten bulamıyorum en çok mesela beni Barcelona etkilemişti ona da olimpiyatın katkısı var Bence gerçekten Türkiye propagandası değil bu Hayır hayır çok gerçekçi olalım.

Ben Dünya AtletizmFederasyonu yönetim kuruluna giriyorsam aynı şekilde Eurolig yönetim kuruluna giriyorsam aynı şekilde Bunlar Türkiye’yi Temsilde çok önemli şeyler ve ülkeme bu konuda faydalı olduğunu düşünüyorum ve bu milli görevdir En sonda zaten Budapeşte’de Dünya Atletizm şampiyonasında.

Bir kaç gün önce anıtı dikilen Ethem Sancak Beşiktaş Kulübünden ihraç edildi

Hasan Arat”Adnan Polat abiye de selam olsun”

Macaristan’la ilişkilerimiz 1500 lere yani Osmanlı orada 300 yıla yakın kaldı dünyanın en önemli Türkoloji Enstitüsü Macaristan’dadır Yani biz Ural 6 ay dillerini Türkler Macarlar Finniler birlikte konuşuyoruz .
Türkiye’nin oluşturduğu liderlikte macaristan’ı da Türkiye aralarını aldı ve orada stratejik bir işbirliği var hissetmeniz ülkelerden bir tanesi Macaristan. Galatasaray başkanı Adnan Polat abiye de selam olsun orada çok sevilen Türbesi var

Beşiktaş divan kurulu para toplardı bizim simitlerle resmimiz çıkardı

Hayatımın en önemli başlangıç noktalarından biridir Beşiktaş benim ilk maaş aldığım yerdir. Hayatında ilk maaşımı Ben Beşiktaş’tan aldım maaşı da biz sıra servislerde oturarak beklerdik yani öyle ay başında maaş falan alamazdınız 3 ay sonra 5 ay sonra alırdınız divan kurulu para toplardı bizim simitlerle resmimiz çıkardı basketçilere divan kurulu para topladı maaş verdi diye çünkü biz talebeydik.

Neticede ev kira ödeyeceksin Yani benim ilk evimi Beşiktaş Abbasağa farkında tutmuştu yani Abbas Ağa parkından aşağıya yürürdük ve o zaman yan komşumuz Samet’ti Yani bu bir aileydi Beşiktaş futbol maçından çıkanlar basket maçına gelirdi Biz büyük bir kültür öğrendik orada yani benim Gaziler kanal başkanlığımı yaptı.

Mehmet Üstünkaya başkanlığımı yaptı Süleyman abi ile beraber Çalıştık ve bu 1977’den beri Yani 44 yıla dayanan bir süreç var Beşiktaş’ta.

Beşiktaş’ı bilmeyenlerin söylediği laflar Bunlar camia Eğer tanısalardı bu kelimeleri kullanmazlardı Bu üzücü bir şey Tabi yani camianın başında bulunan İnsanların bu tip atıfta bulunmaları.

Turgut Özal dönemi ihracatçılar furyası başlamıştı. Basketbolu bırakmak zorunda kaldım

Hem okuyordum hem basketbol oynuyordum hem de iş hayatına başlamıştım. Artık iş hayatında Biraz önce bahsettiğim gibi Turgut Özal dönemi ihracatçılar furyası
başlamıştı ve malınızı satmak için yurt dışına seyahate gitmeniz gerekiyor ve günde antrenmanınız var okulunuz var böyle çok zor yani cep telefonu yok yani.

Dolayısıyla kurmuş olduğum atölyeden ihraç ettiğim mallar nedeniyle giderek olayı büyütmeye başladı ama mevzunun peşine düşmek zorundaydım düşünmek zorundaydım çok üzüldüm yani bir sene spor sergileyi hiç gidemedim arkadaşlarımla görüşemedim üzücü bir karardı benim için Ama öbür tarafta yeni bir hayat kurmuştum evlendim Yeni Bir Hayata başladım iş hayatı okulumu bitirdim üniversiteyi bitirdim bütün bunları bir arada yapmak çok büyük bir yük getiriyor ve daha sonra basketbola Sevdalı olarak devam ettim.

Bugün benim en iyi arkadaşlarım hala Basketboldan basketbolcularda Bir arada olmaktan dolayı hayatımın en güzel günlerini geçirdiğim için de çok mutluyum yani o Beşiktaş forması içinde ağladık güldük üşüdük. Saçımızı ıslak kışın sokağa çıktık deplasmanlara gittik.

Beşiktaş kültürünü antrenörlerimiz anlattı

Beşiktaş seyircisinin kültürünü antrenörlerimiz anlattık kaptanlarımız anlattı. Ya ben Beşiktaşlıların her şeyini basketbol oynarken yaşadım bakın Biz reklam şeyi verirlerdi sabah elimize maaş alalım diye reklam bantını kendimiz Evde dikerdik formamızı kendimiz yıkardık forma kaybolacak diye çok korkardık.

Bunlar Tabii müthiş şeyler bunlar çok güzel şeyler İyi ki yaşadık

İsmail Saymaz Fatih Terim Fonu’nu Yazdı

Hasan Arat “Lisanslı basketbolcu olduğum için üye oldum.”

Süleyman abide sonra gel Bende çalış diyor bu da çok büyük bir olay buyurun şimdi 98 yılında ben o zaman
yönetim kurulu üyesiyim parlamento işlerinden sorumlu ve bizim Beşiktaşlı gruplarımız var.

Ankara’da Hikmet Çetin o zaman Dışişleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve benim de iş hayatında çok Etkin olduğum bir dönem ve basketbolculuğumuz biliniyor ben kulübe lisanslı basketbolcu olduğum için üye oldum

Süleyman abi dedi ki kulübe gelir misin dedi çok gergin bir seçim ortamı var Hasan dedi Yanımda olmanı istiyorum burada kritik bir durum var o zaman Recep Yazıcı Recai Paşa birçok arkadaşımız var Ben bir Aileme sorayım dedim dedi bu seçime Beraber gireceğiz dedi.

Bu seçimde de ölüm kalım seçimi anlattı sebeplerini malum sebepler biliyorsunuz o gün Beşiktaş Aslında ele geçirilmek isteniyordu Beşiktaş’ta buna karşı Duran Süleyman abidir yani o lider olarak bizi çağırdı bu mücadeleyi vermemizi istedi ve o seçime biz kazandık kazanmamız Beşiktaş için çok hayırlı oldu.

Yani bugünleri Süleyman abi o günden görmüş Aslında Hayırlı olmuş diye Diyelim Çünkü yaklaşık 20-25 senedeki Türkiye’ye baktığınızda oradaki stratejiyi görüyorsunuz ve Süleyman abinin orada ne kadar doğru bir hareketle ve Etrafına topladığı insanlar da dava insanları Bunlar bazılarını kaybettik.

23 yıldır Hasan Beşiktaş’ta yok diyen kişiler Beşiktaş’ın tarihini bilmiyorlar

Hasan olarak niye 23 yıldır Beşiktaş’ta yok Şimdi bunu birileri söyledi söylediği söyleyen kişiler sanırım Beşiktaş tarihini de bilmiyor Beşiktaş’ın kendi yöneticilikleri dönemi öncesinde bilmiyorlar.

Bana neden yok diyenler 2013 yılında Bana kendi ikinci başkanlıkları döneminde Tebrik mesajı yayınladılar milli görevinden dolayı şimdi bu polemikler doğru polemikler değil bu polemikler Beşiktaş camiasına da yakışmaz spor camiasına da yakışmaz.

Ben söylediğim gibi 1977’den beri buradayım Beşiktaş kulübünde ikinci başkanlık yapmış adaylık olmuş adaylık yapmış bir kişinin hayatı aday olmakta geçmez kendi hayatı vardır özel hayatı vardır iş hayatı vardır.

Hasan Arat “Aday olmam gerekirse aday olurum”

Çoluğu çocuğu vardır bir düzeni vardır artı üzerine yüklenen milli görevler vardır o milli görevlerden kaçınılamaz ben o midye görevleri yaptım o dönemlerde ve Beşiktaş’ta gelinen noktada 23 sene Neredesin 22 sene Neredesin demek bu camiayı bilmemekten kaynaklanır camiye sadece adaylıkla ölçülmez bir kişinin nerede olduğu mahkemede misin Cenazede misin genel kurulda mısın Neredesin sorarlar insana.

Eğer camianın içindeysen camiadakiler onu bilir zaten bunun şovu da yapılmaz Ben buradayım denmez bizim lügatımızda böyle şeyler yoktur ama camianın derinlikleri bunu gayet iyi bilir.

Ben kendim ne yapacağımı ben kendim karar veririm ona soracak bir durumum yok ya benim en demokratik hakkım Eğer aidatını ödüyorsam genel kurul üyeliğime sahipsen ve en Demokratik olarak düşüncelerimi ifade edebiliyorsam arkadan konuşmuyorsam Ben orada ne dedim biliyor musunuz Ben buradayım yolum uzun dedim başladım çalışmaya yani kimseden bir şey duymayın benden duyayım dedim Bu son derece medeni bir olaydır.

Aday olmam gerekirse aday olurum. Ama bugün itibariyle ben burayı bırakmıyorum dedim.

Fatih Terim Mustafa Cengiz’e ‘twit’ atarak cevap verdi: Yapabileceğim tek şey kendisine şifa dilemek”

Hasan Arat: “Beşiktaş Başkanları iftira atmazlar”

Yani siz diyorsunuz ki üç sene varken seçime ben çalışmalarıma başlıyorum ama ben kulübümü yıpratmam Siz benim hiç Beşiktaş’ın herhangi bir negatif Sorun da çıkıp konuştuğumu Duydunuz mu dalgalandı Mesela Ahmet Nur Çebi Bey istediğini söyleyebilir Önemli olan benim ne söylediğim bir kere başkanları iftira atmaz başkanlar yalan söylemez.

Başkanlar camiayı temsil eder ya ispat edemediği bir konuda kalkıp da 2 saat basın toplantısı yapmaz bunlar yanlış şeyler bunlar bunlar bizim camiamızı maalesef sıkıntıya sok taraftarı bağırttırıyor dedi.

Ve beni söyledi ve bunu söylerken de ispat edemediği bir şey söyledi ya senin kameraların var senin her türlü ilişkin var Ben bir restorana gittiğim zaman Beşiktaş’ta haber alıyorsun niye geldi diye soruyorsun ya ben oradaydım 1977’de oradaydım Siz ne zaman geldiniz yani iş bu noktaya geldiyse ve bunu söylüyorsa bir Başkan çok yazık bir durumdur.

“Yani hem benden Hem o seyirciden özür dileyeceksin.”

Bunun acısını ben Süleyman abi ile çekmiş biriyim Ben sporcuyum Hem böyle bir şey yaptırır mıyım yaptırıyor söylüyorsan ispat edeceksin ispat edemiyorsan özür dileyeceksin.

Yani hem benden Hem o seyirciden özür dileyeceksin.

Ama siz kalkıp herkes Troll diyemezsiniz Ayrıca sizin yöneticiniz birlikte yöneticilik yaptığınız insan Biz trol tutuyorduk hepimiz yönetim kurulundan para veriyorduk diye demek bir şeyleri konuşurken Geçmişte bir kere ne yaptığınıza dönüp bakacaksınız.

Yani altı buçuk sene birlikte çalıştığınız yönetime sürekli çok ağır ithamlarda bulunuyorsunuz .

Birlikte çalıştınız arkadaşlara o ağır ithamlar doğru değil herkesin ailesi var git ispat et hukuki olarak veya rapor açıklandı ise o raporu paylaş kendi canımı yanına o zaman Bunlar gayet iyi algılanabilir ama bir camianın başkanı kendi camiasına bu şekilde seslenemeyeceği gibi kendi taraftarına da yöneticisi şapkanı koy önüne şapkanın önüne koy düşün diyemez.

Yani bir camia yöneticisi taraftar şapkasını önüne koyup düşünecek dediği anda iş bitmiştir yani taraftar kimin barktırdığı belli Bu yönetim battırıyor aslında yani çünkü taraftarın bağırması skorla ilgili değil bakın buradaki güvensizlik ortamı temel nedeni iletişimle arkadaşlar.

“Beşiktaş camiası bundan rencide oluyor.”

Beşiktaş isminin kişilere getirdiği değere lütfen dönün bakın Herkes diyor ki ben Beşiktaş’ın elektriğini ödedim onu artık Bundan vazgeçsinler Beşiktaş camiası bundan rencide oluyor.

Buna gerek yok Beşiktaş camiası çok önemli camiler kimsenin elektrik parası ödemesine ihtiyacı yok Beşiktaş
camiasının bunu devamlı konuşmak son derece yanlıştır Tamam o soracak İnsan bir rencide eder .

Kimse zorla gelin başkan adayı olduğunda demedi ya geldikten sonra niye Cami rencide ediyorsunuz işinizi yapın siz ya sürekli camiye rencide etmesinler.

Hasan Arat’ın SPK Cezası Engel Olacak mı?

Bakın Beşiktaş 121 yıllık kulüp hiç kimseye ihtiyacı yok Beşiktaş kendisi kendi meselesini halleder.

Ben bugünkü hakaretlerdeki binada da antrenman yaptım soğuk duşta da antrenman yaptım sıra selvilerde de para bekledim bugünlere dönmenin gereği yok ileriye bakalım Türkiye’ye çok genç bir ülke gençlerin başka hayalleri var o hayalleri gerçekleştirmek zorundayız.

Bakın Real Madrid’in yaptığı Stadı gördünüz hayalleriniz olacak hayallerimiz olacak.

Başkanların Bu Son 20 yılda kendilerinin içinden çıkan başkanlarının söylemlerinin hemen hemen hepsi aynı
değişen bir şey yok birbirlerinden öğrenmişler aynı şeyleri tekrarlıyorlar Beşiktaş camiası kendi özüne dönecektir.

Mesele nedir biliyor musun sponsorluğun bittiği belli aradan aylar geçiyor idareciler tweet atıyorlar ve dünyanın en güzel stadı dünyanın en güzel stadı o arada rakipleriniz bütün bu işlemleri tamamlıyor.

Siz tweet atıyorsunuz o geliyor bu geliyor Moskova United Emirates falan filan deyip bir kere insanları heyecanlandırıyorsunuz yapmayın bunu ya.

Yani topluma sosyal medyayla bu şekilde demeç verdiğiniz zaman bağların kopma nedenlerinden biridi.

Herkes sakinleşsin şimdi herkes işini yapsın Beşiktaş’ın başarısına odaklansın, çok iyi olur.

Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat’ın Fikret Orman’a “hırsız” dediğini iddia etti.

“Basketbol takımının kümede kalması için dua ettim”

Ha bu arada şunu söyleyeyim basketbol takımı geçen sene küme düşüyordu son maçta kurtardı bir sene boyunca benim tek kelime ettiğimi duydunuz mu?
Beşiktaş küme düşse çıkması çok zordur ben onun acısını bilirim o yüzden kümede kalması için dua ettim ben Ve bu sene daha iyi bir takım kurdular ama yine poz verdiler açıklama yaptılar Sponsor bulduk dediler

sponsor Dün çekildiğini açıkladı daha sezon başlamadan o sponsora göre de harcama yapıyorsun bu arada yani Bunu da çıkıp şeffafca söylemen lazım camiye anla paylaşmam lazım ya bu camia senin hiç cam Yani bu camiayı sürekli ötekileştirme hakkına sahip değilsin basın toplantısına bir laf söylüyorsa sonra onu internet sitesinden çıkartmayacak mutfak utanıp çıkartmayacak birçok ithamları internetin sitesinden çıkarttılar.

O zaman o lafları söylemeyeceksin Peki programın sonuna geldik Ben Beşiktaş’ı çok uzatırım çok konuşurum size Çok ayrıntı Sorarım ama bir de evinde Beşiktaş’tan sonra hayatınızda önemli bir yer olduğunu biliyorum.

Engin Özkoç: ‘Ethem Sancak benim için nitelikli dolandırıcıdır’

Bir de tam açılımında aktaralım basketbol için destek ve Eğitim Vakfı onunla bitirmek isterim şimdi basketbol için destek ve eğitim var bu bizim özellikle kaptanımız Battal dursaydın vefatından sonra kararlaştırdığımız bir yapı.

Bu yapıda birçok Basketbolu bıraktıktan sonra sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız var onlara yardım amacıyla kurduk bunu hem tıbbi yardım hem sosyal yardım amacıyla ve Eğitime Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyetine bağlı çok kritik Aydın Örs’ün de şu anda Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı büyük bir camia oluşturduk çok iyi işler yaparken çok başarılı çalışmalar yaparken sağlık fonu oluşturduk Anadolu’daki antrenörlere hayat sigortası yaptırdık

Medline ile bütün basketbol camasına hizmet ettik Bu arada deprem yaşandı. Deprem yaşandıktan sonra tabii çok üzüldük büyük sıkıntılar yaşadık ve hemen aramızda toplanarak orada bir basket köy kurduk basket köyde şu anda 500’e yakın vatandaşımız bütün benim arkadaşlarım bu şeye yardımcı oldu ve Polimeks Erol Tabanca eski takım arkadaşımız bizim o dizaynını yaptım mimardır çok önemli bir arkadaşımızdır.

Türkmenistan’la tanışması çok kıymetli şu anda Herhalde AFAD’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde gösterdiği en önemli yerleşim merkezlerinden birisi Basketbol Okulu açtık orada Çocuklar sabah akşam basketbol oynuyor ve onlarla ilgimiz hiç kopmadı her gün devam ediyor.

Herkes gereken bir şekilde bu düşünceleri içselleştirir ama Kavgaya gerek yok yani sonuçta seçim yani ne olacak.

Son 10 yılda Katarlılara neler satıldı? AVM’ler, fabrikalar, kanallar, oteller, araziler

 

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu