2010 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi olan dünyaca ünlü Perulu yazar Mario Vargas Llosa, 89 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını Oku »Kültür
Kültür Haberleri, Kültür, Sanat, Sinema Dünyasından en önemli haberleri Türkiye ve Dünya’nın en objektif gazetesi NationalTurk ile takip edin. .
NationalTurk Kültür
Toplumların duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının en önemlilerini size konu olarak seçmektedir.
NationalTurk – Objektif | Tarafsız | Farklı
Anadolu Selçuklu Devleti ve Selçuklulara kültürel ve siyasal olarak bağlı Beyliklerde Medrese her türlü konuda eğitim kurumu için kullanılan Arapça bir kelimedir. Medreselerin genel kullanımı sadece dini eğitim değildi, aynı zamanda hastane, rasathane, hukuk ve tıp eğitimi gibi bilimsel dallarda…
Devamını Oku »Türkiye’de kadın hakları, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kapsamlı bir dönüşüm sürecine girmiştir. Bu süreçte, kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasal alanlarda haklarını elde etmeleri amacıyla önemli adımlar atılmıştır. 3 Nisan 1930, Türkiye’de kadın hakları açısından bu değişimin en kritik tarihlerinden biri olarak…
Devamını Oku »2 Nisan 1453, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihindeki en önemli askeri operasyonlardan biri olan İstanbul Kuşatması’nın başladığı tarihtir. Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı’nın yüzyıllardır gerçekleştiremediği İstanbul’u fethetme hedefini bu kuşatmayla başarıya ulaştırdı. Ancak bu büyük zaferden önce Osmanlı Devleti, İstanbul’uİstanbul’u fethetmek için…
Devamını Oku »1 Nisan tarih boyunca birçok önemli olaya sahne olmuştur. Bu tarihte, hem Fransa’da modern şaka gününün temelleri atılmış hem de Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri sahnelenmiştir. İşte 1 Nisan tarihindeki bu iki önemli olay:
Devamını Oku »Kırım Savaşı, Fransa’nın Rusya’ya Savaş İlan Etmesiyle Avrupa Çapında Bir Krize Dönüştü
Devamını Oku »27 Mart 1938 Kartal Tibet doğdu. Hem Yeşilçam’ın altın çağında jön kimliğiyle sinemaya damga vuran, hem de yönetmenlik kariyerinde onlarca unutulmaz yapıma imza atan Kartal Tibet, özellikle canlandırdığı Tarkan karakteriyle sinema tarihimizin kolektif hafızasında silinmez bir yer edindi.
Devamını Oku »Bugün 26 Mart. Takvim yaprakları, tam 25 yıl öncesine döndüğümüzde dünya siyaseti açısından çok önemli bir kırılma anını gösteriyor: Vladimir Putin’in, Rusya Devlet Başkanı olarak seçildiği gün. Yani Putiin Dönemi Bugün Başladı
Devamını Oku »Türk Ocakları 25 Ocak 1912’de Kuruldu: Türk Milliyetçiliğinin Kurumsal Adımı
Devamını Oku »24 Mart 1933 – Almanya’da Adolf Hitler’in önderliğindeki Nazi Partisi’nin yükselişi, bugün çıkarılan Yetki Yasası (Ermächtigungsgesetz) ile kritik bir aşamaya ulaştı. Yasa, Hitler’in Almanya Şansölyesi olarak parlamentoyu devre dışı bırakmasına ve anayasayı değiştirme yetkisi dahil olmak üzere tüm yasaları tek…
Devamını Oku »İsmail Gaspıralı Doğdu: Türk Dünyasının Aydınlanma Öncüsü (Tarihte Bugün – 20 Mart) İsmail Gaspıralı, 20 Mart 1851‘de Kırım’ın Bahçesaray şehrinde doğdu. Türk dünyasının aydınlanma hareketine öncülük eden, gazeteci, eğitimci ve fikir adamı olan Gaspıralı, hayatı boyunca Türk halklarını ortak bir…
Devamını Oku »Bir Milletin Uyanışını Destanı Çanakkale Zaferi Çanakkale Zaferi ”Avrupa’nın Hasta Adamı Olarak anılan ve ne zaman yok olacağı konuşulan Osmanlı devletini tarihten silmek ve Türk Milletini tekrar Orta Asya’ ya sürme hayali kuran emperyalizmin tarihindeki en büyük bozgunlarından biri olduğu…
Devamını Oku »Avrupa Birliği’nin temellerini oluşturan en önemli adımlardan biri, 17 Mart 1948 tarihinde Belçika, Fransa, Hollanda, Birleşik Krallık ve Lüksemburg tarafından imzalanan Brüksel Antlaşması ile atıldı. Bu antlaşma, Batı Avrupa ‘ da işbirliği kurulmasını sağladı ve kıtada savunma, ekonomik iş birliği…
Devamını Oku »Selimiye Camii, Osmanlı mimarisinin en görkemli yapılarından biri olarak Osmanlı Sanat tarihi bakımından zirve noktasını temsil eder . 14 Mart 1575’te ibadete açıldı. Mimar Sinan’ın “ustalık eseri” olarak tanımladığı cami, Osmanlı padişahı II. Selim’in talimatıyla Edirne’de inşa edilmiştir. Osmanlı’nın…
Devamını Oku »Bozkurtlar Kazakistan’da Kökböriler adıyla Kazak Türkçesine çevrilerek yayımlandı. Astana Uluslararası Kitap Fuarı’nda tanıtımı yapılan eser, Kazak Türkü okuyucular tarafından büyük ilgi gördü. Bozkurtlar, Türk tarihine ve destanlarına dayanan kurgusuyla Türk edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Hüseyin Nihal Atsız, Türkçülük fikriyatının…
Devamını Oku »Atatürk Harbiye ye ilk defa 13 Mart 1899 tarihinde girdi. 1283 (yaka numarasıyla ( Bu numara günümüzde emekli durumdadır. Mehmetçik bu vesile ile Ataürk’e bağlılık ve sevgilerini sunarlar ) 2021 yılındaki törende o anlar ; Harp Okulu’na piyade…
Devamını Oku »12 Mart 1921 İstiklal Marşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini ve vatan sevgisini en güçlü şekilde yansıtan milli marş olarak ilan edildi. 104 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi marşı olarak okunan İstiklal Marşı, sadece bir şiir…
Devamını Oku »NationalTurk yorumcusu Metin Yılmaz'ın bu haftaki "Likya Birliğinin Pisidyalısı Kibyra ve Burdur'un Antik Kentleri ile Taçlanan Saklı Güzellikleri!" başlıklı yazısı;
Devamını Oku »Ömer Seyfettin, Türk edebiyatının en önemli öykü yazarlarından biridir. 11 Mart 1884’te Balıkesir’in Gönen ilçesinde dünyaya gelen Seyfettin, özellikle Türk milli kimliğinin yeniden inşa yada daha doğru ifade ile tamir sürecine eserleriyle katkı sağladı. Modern Türk öykücülüğü kurucularından biri olan…
Devamını Oku »Tokyo Bombardımanı 1945 10 Mart 1945 tarihinde ABD’nin Tokyo’ya gerçekleştirdiği en büyük hava saldırısı olarak tarihe geçti. II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusu, 344 B-29 bombardıman uçağıyla şehre saldırarak yoğun nüfuslu alanlara napalm bombalarıyla büyük bir yangın felaketi yarattı.…
Devamını Oku »