FutbolGezi Parkı DavasıPolitika

Hasan Arat’ın SPK Cezası Engel Olacak mı?

Geçmişte SPK'dan 6 ay işlem yasağı cezası aldığı iddia edilen başkan adayı Hasan Arat'ın seçilmesi halinde BJK Futbol A.Ş.'de görev alıp alamayacağı merak konusuydu.

Yurt Dışı Konserler

Fanatik yazarı Orhan Yıldırım, Arat’ın aldığını söylediği cezanın A.Ş.’de görev almasına engel teşkil etmediğini yazdı.

Yıldırım’ın yazısından ilgili bölüm şöyle;

“Başkan adayı Hasan Arat için kongre kulislerinde, Futbol A.Ş. de başkan ve yönetici olup olamayacağı tartışmaları vardı. Daha önce SPK’dan 6 ay işlem yasağı ve para cezası alması buna gerekçe olarak gösteriliyordu. Konuyu bu alandaki uzman kişilere sordum.

Aldığım cevap aynı: “Arat’ın, SPK’dan ceza almış olması, halka açık olan Futbol A.Ş. de görev almasına hiç bir engel teşkil etmiyor.” Böylece dilden dile dolaşan bu konu kapanmış oldu. Arat seçimi kazanması ya da kaybetmesi durumunda; BJK Futbol A.Ş. de yönetim kurulu başkanı ya da yönetici veya farklı herhangi bir görevde bulunabilir.”

Ne Olmuştu?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul’da Hasan Arat’a ait Arat Tekstil hisse senetlerinde 2005 yılında yaptığı işlemlerde mevzuata aykırılıklar saptadığı üç yatırımcı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve söz konusu kişilere borsada 6 ay işlem yapma yasağı getirmişti.

SPK’nın yaptığı suç duyurusunun akıbeti ise bilinmiyor.

SPK’dan Hasan Arat dahil üç borsacıya işlem yasağı ve suç duyurusu

Cem Boyner, Hasan Arat, Ethem Sancak, güçlerini İstanbul yerine Moskova’da birleştirmişlerdi

Hasan Arat yakın dostu Erol Tabanca’nın Polimeksi’ ile Sancak Grubu ve Cem Boyner’in Moskova’da güçlerini birleştirmelerine vesile olmuştu.

Beymen’in sahibi olan Cem Boyner, Polmeks’in ortağı Erol Tabanca, Hasan Arat ve Ethem Sancak, Moskova ‘da iş yapmak üzere ortak şirket kurdular. PBS holding adıyla kurulan şirketin ilk icraatı Boyner mağazasını Moskova’ya taşımak oldu.

Ortaklığı Boyner Mağazası’yla sınırlı kalmadı. Kurdukları PBS Holding’in, Rusya ile ilgili projeleri ilaç ve inşaat sektörünü de kapsadı.

Hasan Arat’ın ortağı Ethem Sancak, PBS Holding’in önümüzdeki yıllarda ‘Dünya ölçeğinde ses getirecek işler yapacağı’ görüşünde.Cem Boyner ise ‘Alma Ata, Kazan bir Avrupalı için hem riskli, hem de feci bir kültür şoku anlamında. Biz bu coğrafyanın insanıyız. Ortaklığımızı Rusya’nın dışına kaydırmaktan çekinmeyeceğiz’ dedi.

Ortaklar, bir yandan da Hasan Arat’ın başlattığı eczane işini bir anda birlikte yürütme kararı aldılar. O dönemde 3 olan eczane sayısı kısa sürede 100’e çıkacaktı. Ancak şimdi Hasan Arat’ın ortaklıktan çekildiği ve hisselerini eski ortağı Ethem Sancak’a devrettiği öğrenilmişti.

Hasan Arat Cem Boyner işbirliği günümüzde de devam ediyor

Hasan Arat, şimdileri Cem Boyner’in BEYMEN PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI A.Ş. YÖNETİM KURULU Başkanı Garanti Bankası’nın eski genel müdürü Ergun Özen’in başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Engin Özkoç: ‘Ethem Sancak benim için nitelikli dolandırıcıdır’

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu