DünyaAmerikaOrtadoğu

ABD İran Savaşı! BAE’den savaş mesajı

ABD İran Savaşı! Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, İran’dan gelen balistik füze ve insansız hava araçlarının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini açıkladı.

ABD İran Savaşı! Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, ülkenin farklı bölgelerinde duyulan patlama ve gürültülerin İran’dan gelen füze ve insansız hava araçlarına karşı yapılan hava savunma müdahalesinden kaynaklandığını bildirdi.

Hava savunma sistemleri devreye girdi

BAE Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin balistik füzeleri ve savaş uçaklarının insansız hava araçlarını etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Açıklamada vatandaşlardan yetkili kurumların yayımladığı güvenlik ve emniyet talimatlarına uymaları istendi.

ABD İran Savaşı! “Savaş halindeyiz” mesajı

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, İran saldırılarında yaralanan bazı kişileri ziyaret ettiği sırada açıklamalarda bulundu.

Ziyareti sırasında 5 yaralıyla görüştüğünü belirten Al Nahyan, yaralananların tamamının sivil olduğunu söyledi. Yaralılar arasında iki BAE vatandaşı ile bir Hintli, bir Sudanlı ve bir İranlının bulunduğunu ifade etti.

Al Nahyan, ordu ve güvenlik kurumlarına teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Savaş halindeyiz. Görevimizi yerine getireceğimize söz veriyorum. Bu durum bize dayatıldı. Kendimizi, halkımızı ve ülkemizi korumak için bunu yapıyoruz.”

Suudi Arabistan da İHA’ları imha etti

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı da ülke hava sahasına giren insansız hava araçlarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada hava savunma sistemlerinin önce 8 İHA’yı tespit ederek imha ettiği, ardından Riyad’ın doğusunda tespit edilen 6 İHA’nın daha düşürüldüğü bildirildi.

Orta Doğu’da gerilim büyüyor

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington arasındaki müzakereler sürerken 28 Şubat’ta İran’a askeri saldırı başlatmıştı.

İran da buna karşılık İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılar düzenledi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yunanistan Golden

NationalTurk FR

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır.NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu