Football LeaksFutbol

Selim Benachour açıkladı, bir başka Jorge Mendes skandalı daha

Selim Benachour, Jorge Mendes'in kendisini Sporting Lisbon yerine Rus kulübü FC Rubin Kazan'a gönderdiğini ve bu sayede Jorge Mendes'in doğrudan Cayman Adaları'na 500 bin euro komisyon aldığını açıkladı.

Yurt Dışı Konserler

İtalyan gazeteci Pippo Russo, Jorge Mendes’in hiç anlatılmayan hikayesi ‘A Orgia do Poder’ (ed. Planeta) kitabını yazdıktan hemen kucağına başka bir hikaye düştü.

Selim Benachour, Jorge Mendes’in kendisini Sporting Lisbon yerine Rus kulübü FC Rubin Kazan’a gönderdiğini ve bu sayede Jorge Mendes’in doğrudan Cayman Adaları’na 500 bin euro komisyon aldığını açıkladı.

Adı Beşiktaş ile çok anılan ve 2010’dan bu yana Jorge Paulo Agostinho Mendes’in hayatını ayrıntılı olarak analiz eden İtalyan gazeteci ‘Domingo’ya, “Bu açıklama Jorge Mendes’ten herhangi bir tepki almadı.

İtalyan yazar, Pippo Russo “Jorge Mendes kendisinin dokunulmaz olduğunu düşünüyor. Ama artık zaman değişiyor” diyor.

1966’da Lizbon, bir Petrogal çalışanı ve bir ev işçisinin oğlu ve bugün futbol dünyasının en güçlü adamlarından biri, Cristiano Ronaldo ve José Mourinho gibi isimlerin (süper)menajeri.

Adli Polis, Gestifute’un sahibi Mendes’in son dört yılda gerçekleştirdiği oyuncu transferlerini, bu operasyonlardan herhangi birinin olası kara para aklama suçu içerip içermediğini belirlemek amacıyla araştırıyor.

Ancak asıl zor olan, onun kökenleri hakkındaki bilgileri keşfetmektir. Jorge Mendes futbola sıfırdan geldi ve yükselişinin gidişatını açıklamak imkansız.

Ve en etkileyici olanı da, dünyanın her yerindeki insanlardan başka bilgiler istemenizdir.

Kitapta Jorge Mendes ile Passos’un eski bakan yardımcısı Coelho Miguel Relvas ve “alışılmışın dışında güvenlik görevlileri” arasındaki “şüpheli” dostluğa dikkat çeken İtalyan gazeteci, “Portekiz futbolunun hakkını kimse vermiyor” (Üç çocuğu olan Sandra Barbosa’nın düğününde misafirlere baktıkları PSP tarafından tutuklanmaları gerekecektir) diye itiraf ediyor.

Jorge Mendes, dün Porto'nun seçkin bir semtinde şu anki eşi Sandra Barbosa ve Cristiano Ronaldo'nun sağdıç olduğu bir düğünle evlendi. Önceki evliliğinden olan kızı Marisa onu sunağa götürdü. Kutlamaya Mendes'in koçu ve müşterisi José Mourinho, işadamı Florentino Pérez ve Rus iş adamı Roman Abramovich'in de aralarında bulunduğu 350 konuk katıldı.
Jorge Mendes, dün Porto’nun seçkin bir semtinde şu anki eşi Sandra Barbosa ve Cristiano Ronaldo’nun sağdıç olduğu bir düğünle evlendi. Düğüne José Mourinho, işadamı Florentino Pérez , futbolcusu James Rodriguez ve Rus iş adamı Roman Abramovich’in de aralarında bulunduğu 350 konuk katıldı.

İlk evliliğinden iki çocuğu daha var ve en büyüğü Cristiano Ronaldo’nun sosyal medya yöneticisi olan Marisa’dır. Aile çevresi dışında, 2002 yılında Lizbon havaalanında kavga ettiği başka bir futbol işadamı olan José Veiga gibi, evcil hayvan nefreti var.

Para makinesi Jorge Mendes’in aracılık ettiği ilk transfer, süper menajerin Caminha’da yönettiği gece kulübünde tanıştıktan sonra Nuno Espírito Santo’nun (Mayıs ayında FC Porto’nun teknik direktörlüğünü bırakan) transferiydi (ki söylentiye göre “aynı zamanda alternatif olarak da hizmet ediyordu) “) 1996’da. Viana do Castelo’daki União Desportiva de Lanheses için oynamayı bırakmıştı.

Beşiktaş’ta yeni Jorge Mendes & Ahmet Bulut dönemi başladı

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu