Sanat

Cem Karaca’nın En İyi 10 Canlı/Konser Performansı

Anadolu Rock müziğinin dev ismi Cem Karaca vefatının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hala zihinlerden silinmedi. İşte Cem Karaca'nın en iyi performansları...

Kadınlar Günü Turları

1967’de Hürriyet Altın Mikrofon Şarkı Yarışmasına katıldığı Emrah adlı bestesi ile ilk büyük çıkışını yapan, Almanya’daki sürgün yılları dahil vefat ettiği 8 Şubat 2004’e kadar sürekli üreten ve eşsiz sesi ve kendine özgü tarzıyla milyonların sevgilisi haline gelen Cem Karaca’nın en iyi konser performanslarını sizler için derledik.

İşte Cem Karaca’dan unutulmaz performanslar

Ben Melamet Hırkasını (Haydar Haydar)

Londra’da bir konferansta dinleyicilerin isteği üzerine Cem Karaca enstrümansız bir şekilde o bilindik gür sesiyle Haydar Haydar’ı muhteşem bir şekilde yorumluyor.

Kirpiklerin Ok Ok Eyle

1971’de İstanbul Radyosu’nun stüdyo konuğu olan Cem Karaca, efsane grubu Kardaşlar ile muhteşem bir şekilde Kirpiklerin Ok Ok Eyle türküsünü söylüyor. Barış Manço’nun da harika bir şekilde yorumladığı bu eseri Cem Karaca herhangi bir plak veya albümüne almadı.

Ömrüm

Cem Karaca’nın en iç acıtan şarkılarından biri. TRT 1 ekranında Fatih Erkoç’un programı Yankılar’a konuk olan usta sanatçı yine döktürüyor. Program, Cem Karaca’nın son yıllarında gerçekleştirilmiş ve sanatçının yorgunluğu çok belli oluyor.

Unut Beni

Harika bir eser olan Unut Beni bu sefer senfoni orkestrası eşliğinde sizlerle.

Dadaloğlu

1970’li yıllarda özellikle sol kesimlerin adeta marşlarından biri haline gelen Dadaloğlu türküsünü Cem Karaca’dan bir de Gülhane Parkı’nda dinleyin.

Resimdeki Gözyaşları

1960’lı yılların sonunda Cem Karaca’yı ülkenin rock starı haline getiren şarkılardan Resimdeki Gözyaşları. 80’lerden bir TRT kaydıyla karşınızda.

Kahya Yahya

Moğollar grubundan tanıdığımız efsane müzisyen Cahit Berkay’ın anlattığına göre Cem Karaca ile birlikte parasızlık yüzünden Altın Güvercin Şarkı Yarışması’na katılmaya karar veriyorlar ve bir ufak rakı bitene kadar Kahya Yahya’yı besteliyorlar. Yarışmada elbette birinci gelip çok ihtiyaçları olan parayı alıyorlar.

Ayrılık

Barış Manço ve Selda Bağcan dahil birçok isim tarafından seslendirilen ünlü şarkıyı bir de Cem Karaca’dan dinleyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=dg96Zrp5fNs

Emrah

Galerinin başında belirttiğimiz gibi Cem Karaca’yı geniş kitlelerle tanıştıran şarkı olan Emrah’ı usta sanatçı yine TRT ekranlarında bir başka usta Şevket Uğurluer eşliğinde seslendiriyor.

Bonus: Barış Manço ile Uzun İnce Bir Yoldayım Düeti

Türk müzik tarihinin belki de en muhteşem düeti ve canlı performansı ile haberimizi noktalıyoruz. Barış Manço, Cem Karaca, Cahit Berkay ve Kurtalan Ekspres…

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu