DünyaEn Son HaberlerGündemOrtadoğu

Hamas’tan ateşkes için saat verdi

İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması konusunda anlaştı. Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk, 4 günlük geçici ateşkesin yarın saat 10.00’da başlayacağını açıkladı.

Yurt Dışı Konserler

Hamas, ateşken konusunda tüm dünyanın merakla beklediği açıklamayı yaptı. İsrail ile Hamas 4 günlük geçici ateşkes ve esir takası üzerinde anlaşmaya vardı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail’in anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’nden ilk rehinelerin yarın serbest bırakılmasının beklendiğini ifade etti. Bakan Cohen, ilk etapta kaç kişinin serbest bırakılacağına dair detay vermedi.

Hamas saat verdi

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk ise Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, 4 günlük geçici ateşkesin yarın saat 10.00’da başlayacağını söyledi.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkesin detayları

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden gece saatlerinde yapılan açıklamada, kabinenin dün akşam yapılan oylamada Gazze’deki esirlerin tümünün serbest kalması hedefinin ilk aşamasını onayladığı duyuruldu. Açıklamada, “Buna göre kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 gün boyunca serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor. Her 10 rehinenin serbest bırakılması, çatışmalara ek 1 gün ara daha verilmesini sağlayacak” ifadeleri kullanıldı.

Gazze’ye yardım tırları girecek

Hamas’tan yapılan açıklamada ise anlaşma kapsamında İsrail hapishanelerinde bulunan 150 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında 50 İsrailli rehinenin serbest bırakılacağı ifade edildi. Anlaşmayla ayrıca yakıt, insani ve tıbbi yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze Şeridi’ne girmesine izin verileceği belirtildi. İsrail’in ateşkes süresince Gazze Şeridi’nde kimseye saldırmayacağını veya kimseyi alıkoymayacağını taahhüt ettiği vurgulandı.

350 Filistinli serbest bırakılacak

İsrail serbest bırakılabilecek 300 Filistinlinin ismini yayınladı

İsrail hükümeti anlaşmanın duyurulmasından saatler sonra İsrail hapishanelerinde tutulan 300 Filistinli mahkum ve tutuklunun isimlerinin yer aldığı bir liste yayınladı. Listede en az 33 kadın ve 123 çocuğun yer aldığı belirtiliyor. Tutukluların en küçüğü 14, en yaşlısı ise 59 yaşında bir kadın olurken, listedekilerin çoğu yargılanmayı bekliyor.

Öte yandan İsrail, Hamas’ın elinde en az 237 rehinenin bulunduğunu belirtiyor.

Turizm Tatil Seyahat öneriyor; Çanakkale Gazisi İsrail Başbakanı Moşe Şaret

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu