Uzay

Jüpiter’i hiç böyle görmemiştik

James Webb Uzay Teleskobu Uzaydan yeni fotoğraflar paylaştı : 'Jüpiter'i hiç böyle görmemiştik'

Kadınlar Günü Turları

Adını 2002’de NASA’nın Apollo programından sorumlu müdürü olan James E. Webb’ten alan JWST, 6,5 metre genişliğinde altın kaplama bir aynayla donatılan kızılaltı teleskop James Webb Uzay Teleskobu Jüpiter’in yeni fotoğraflarını paylaştı

‘Evrende insan gözünün gördüğü en eski galaksi’ ve ‘ilk supernova’ kareleri gibi ilklere imza atan James Webb Teleskobu, dünyaya yine hayran bırakan fotoğraflar yolladı.

Dünyanın en büyük ve güçlü teleskobu James Webb, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’in şimdiye kadarki fotoğraflarından çok daha detaylı ve farklı açıları gösteren karelerini çekti.

Orijinali kızılötesi olan fotoğraflar insan gözüyle görmek imkansız olacağından yapay olarak renklendirildi. Fotoğraflarda astronomların ‘inanılmaz’ olarak nitelediği detaylarla büyük fırtınalar, aylar ve gezegenin etrafındaki halkalar görünüyor.

Projenin kilit isimlerinden astronom Imke de Pater, “Jüpiter’i hiç böyle görmemiştik. Dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi sonuç elde etmeyi beklemiyorduk” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

James Webb Uzay Teleskobu (İngilizce: James Webb Space Telescope, kısaltmasıyla JWST), kızılötesi astronomiye yönelik bir uzay teleskobudur. Uzaya gönderilmiş en güçlü teleskoptur. Eskiyen Hubble Uzay Teleskobu’nun kısmen ardılı olacak şekilde planlanmış, NASA öncülüğünde ve ESA ile CSA’nın desteğiyle geliştirilmiştir. Aralık 2021’de fırlatılmış ve Ocak 2022’de yörüngesine girmiştir.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu