Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda olumlu düşüncede değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili "olumlu bir düşünce içinde olmadıklarını" söyledi.

Kadınlar Günü Turları

Erdoğan, İskandinav ülkelerini de “terör örgütlerinin misafirhanesi” olmakla suçladı. Gelişmeleri canlı sayfamızda aktarıyoruz.

İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda ‘”İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz” dedi ve şöyle devam etti:

“Çünkü daha önce Yunanistan’la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı NATO’yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK’sı, DHKP-C’si İsveç’te, Hollanda’da yuvalanmış durumdalar.”

ABD’nin yaptırım muafiyeti kararı konusunda, “YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika’nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil.” dedi.

Erdoğan, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde yaptırım muafiyeti getiren kararına da “YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla Amerika’nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Irak’ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye’nin kuzeyinde de aynısını yaparız” sözleriyle tepki gösterdi.

Kaynak: BBC

Ahmet Nur Çebi’nin Trabzonsporlu iş adamı olarak verdiği röportajın ayrıntıları çıktı

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu