DünyaEn Son Haberler

İngiltere Kralı 3. Charles’a kanser teşhisi kondu

İngiltere Kralı 3.Charles’a ocak sonunda kanser tanısı konulduğu ve tedavi sürecinin başladığı açıklandı.

Seyşeller

İngiltere Kralı 3. Charles‘ın, ocak sonunda prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, başka bir “endişe verici” durumun fark edildiği ve Kral Charles’a kanser tanısı konduğu bildirildi

Kral 3.Charles’ın tedavi süreci başladı

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kral Charles‘ın prostat büyümesi nedeniyle ocak sonunda hastanede yürütülen tedavisi sırasında “endişe verici” bir şey fark edildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Müteakiben yapılan testlerde bir çeşit kanser teşhis edildi.” ifadesi kullanılırken, düzenli bir tedavi programına başlandığı, doktorların Kral’a halka açık programlarını ertelemesi tavsiyesinde bulunduğu kaydedildi.

Kral’ın resmi görevlerini sürdüreceği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Tedavisi konusunda tamamen pozitif ve mümkün olan en kısa sürede görevlerine dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kral’ın spekülasyonları önlemek amacıyla hastalığıyla ilgili bilgileri paylaşmayı seçtiğinin de altı çizildi.

Kral 3.Charles prostat kanseri mi?

Buckingham Sarayı Sözcüsü, Kral Charles’ın sağlık durumuna ilişkin detayları da paylaştı. Sözcü, Kral’ın prostat kanseri olmadığının altını çizerek, bu aşamada daha fazla bilgi paylaşılmayacağını kaydetti.

Kral’ın kanserinin hangi evrede olduğuna ilişkin detay vermeyen Sözcü, şimdilik tedavinin hastane dışında sürdüğünü, Kral’ın birçok programını ertelemek ya da iptal etmekten üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Kral 3.Charles’a geçmiş olsun mesajları

Başbakan Rishi Sunak, Kral Charles’ın kanser haberi üzerine, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Majestelerine tam ve hızlı bir iyileşme diliyorum. Kısa sürede tam gücüne kavuşacağından hiç şüphem yok.” ifadelerine yer verdi.

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf da sosyal medya paylaşımında, geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Düşüncelerim aynı zamanda Majesteleri, Kraliçe ve diğer Kraliyet Ailesi üyeleriyle birlikte. Biliyorum ki hepsi için endişe verici bir zaman olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Kuzey İrlanda Bölgesel Başbakanı Michelle O’Neill, “Kral Charles’ın hastalığını duyduğuma üzüldüm. Kendisine iyi bir tedavi, hızlı ve tam bir iyileşme diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Galler Bölgesel Başbakanı Mark Drakeford da tüm Galler’in dualarının, Kral Charles’la olduğunu kaydetti.

Kral Charles’ın ocak ayında prostat büyümesi tedavisi göreceği açıklanmış, Kral 26 Ocak’ta yattığı hastaneden 29 Ocak’ta taburcu edilmişti.

Annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle 73 yaşında tahta çıkan, 74 yaşında ise taç giyen Charles, en uzun süre veliaht prenslik unvanını ve tahta çıkan en yaşlı İngiltere Kralı unvanını taşıyor.

Kral 3. Charles kimdir?

Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip’in 4 çocuğundan en büyüğü olan İngiltere’nin yeni kralı,14 Kasım 1948’de Buckingham Sarayı’nda dünyaya geldi.

Kral 6. George’un 1952’de vefat etmesinin ardından Kraliçe Elizabeth’in tahta çıkmasıyla tam adı Charles Philip Arthur George olan, Kraliçe’nin en büyük oğlu, daha 3 yaşındayken tahtın ilk sıradaki varisi oldu.

Annesi Kraliçe Elizabeth ve babası Prens Philip, özel öğretmenler tarafından eğitilen tahtın önceki varislerinin aksine, oğullarının okula gitmesi gerektiğine karar verdi. Böylece Kraliyet ailesi üyelerinin uzun yıllar boyunca örgün öğretim dışındaki tutulması uygulamasına da son verildi.

Charles, ilk olarak başkent Londra’nın batısındaki Hill House School’da eğitim gördü.

Daha sonra Charles, babası Philip’in de okuduğu, İskoçya’da zorlu ve katı disipliniyle bilinen yatılı okul Gordonstoun’a gönderildi. Sonraki yıllarda bu okulda zorbalığa uğradığını söyleyen ve burada geçirdiği zamanı “cehennem” olarak nitelendiren Charles, bir süre de Avustralya’da eğitim aldı. 1970’de Cambridge’deki Trinity College’da üniversite eğitimini tamamlayan Prens, tahtın ilk üniversite diploması alan varisi oldu.

Galler Prensi olmaya hazırlanırken Charles, 1969’da Wales University College’da Galler tarihi ve dili konusunda bir yıl eğitim aldı. Charles, mezuniyetinin ardından hem Kraliyet Hava Kuvvetleri hem de Kraliyet Donanması’nda olmak üzere İngiliz ordusunda 7 yıl görev yaptı.

Prens Charles, 1977 yılının kasım ayında tahtın sıradaki varisleri olan Prens William ve Prens Harry’yi dünyaya getirecek olan Leydi Diana ile tanıştı.

Diana, babasının “Kont” unvanına sahip olması nedeniyle 1975 yılında “Leydi” unvanını alan ve esasında Kraliyet Ailesi ile bağı olan bir isim olmasına rağmen ilerleyen yıllarda ailenin katı ve kontrolcü yapısına karşı belki de ilk ciddi sert duruşu sergiledi ve halktan da büyük destek gördü.

Prens Charles, Diana ile 29 Temmuz 1981’de Aziz Paul Katedrali’nde evlendi. Çiftin düğününü dünya çapında milyonlarca insan canlı yayından izledi. Diana, kalabalıkları etkileyen cazibesi, hayırsever ve aktivist kimliğiyle dünyanın dört bir yanında çok sevildi.

Charles ve Diana’nın evliliğinden, 21 Haziran 1982’de Prens William ve 15 Eylül 1984’te Prens Harry dünyaya geldi.

Çiftin evliliğindeki sorunların medyaya da yansımasıyla Prenses Diana oldukça zor günler geçirdi.

Dönemin İngiliz medyasında ezici güç sahibi olan tabloid gazetelerinin paparazzi muhabirlerinin, yıllarca köşe kapmaca oynayarak neredeyse nefes aldırmadığı Diana’nın ölümü de yine paparazzilerin amansız kovalamacası nedeniyle olacaktı.

Diana, 1994’te BBC’ye verdiği bir röportajda, Charles’ın daha sonra ilişkisi olduğunu kabul ettiği Camilla Parker Bowles’a gönderme yaparak “Biz, bu evlilikte üç kişiydik.” ifadesini kullandı. Araları zaman içerisinde iyice açılan çift, 1996’de resmen boşandı.

Prenses Diana, boşandıktan yaklaşık bir yıl sonra 31 Ağustos 1997’de Paris’te paparazzilerden kaçarken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Charles, uzun süredir ilişkisi bulunan Camilla ile 9 Nisan 2005’te evlendi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70’inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, oğlu Charles kral olduğunda, eşi Camilla’nın “kraliçe” olmasını istediğini belirtti.

Charles, Kraliyet çalışanlarının sayısını azaltmayı, masrafları kısmayı ve “modern Britanya’yı daha iyi temsil etmeyi” amaçladığını söylemişti. Ancak diş fırçasına macun sıkmak için bir yardımcısı olduğu iddiaları, eleştiri oklarını kendisine çevirmişti.

İngiltere’nin çok kültürlü ve din çeşitliliğine sahip olmasından dolayı Charles, tahta çıkarsa “çok inançlı” bir taç töreni düzenleneceğinin sözünü vermişti.

2018’de yayınlanan “Prens, Oğul ve Varis” (Prince, Son and Heir: Charles at 70) isimli belgeselde Charles, Galler Prensi olmanın kral olmaktan farklı olduğunu belirterek kral olarak siyasete müdahale edemeyeceğini ve bu konuda konuşamayacağını dile getirmişti.

Hayırseverlik işlerinin yanı sıra suluboya resim yapan Charles, aralarında çocuk öykülerinin de bulunduğu, “The Old Man of Lochnagar”, “Harmony: A New Way of Looking at Our World” ve “The Prince’s Speech: On the Future of Food” kitaplarının da yazarı.

Yunanistan Golden

Aslı

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu