AvrupaNesim Malki Cinayeti

11 yıldır aranan, Oğuz Işıklı bu sabah polise teslim oldu

İş adamı Nesim Malki'nin, Bursa'da 1995 yılında öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında 11 yıldır aranan, bu sabah polise teslim olan Oğuz Işıklı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Kadınlar Günü Turları

Oğuz Işıklı’nın Avukatı Veysel Aşkın ile birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim olduğu bildirilen Işıklı sağlık kontrolü için adli tabipliğe sevk edildi.

Sağlık raporunun alınmasının ardından, Emniyet Müdürlüğünde parmak izi tespiti yapılan Işıklı, daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğüne götürüldü. Oğuz Işıklı, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Oğuz Işıklı’nın avukatı Veysel Aşkın, yaptığı açıklamada, müvekkilinin hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Müvekkilinin, olay sırasında yurt dışında bulunduğunu öne süren Aşkın, “Hakkında birtakım ifadeler verilmiş. Kendisi suçlamaları kabul etmiyor. Sorgulamasında da susma hakkını kullanacağını belirtti” dedi.

NESİM MALKİ CİNAYETİ

Musevi asıllı iş adamı Nesim Malki, 28 Kasım 1995’de, Bursa’da 34 SPK 62 plakalı otomobilde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Nesim Malki’nin öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı verilen Oğuz Işıklı, cinayet tarihinden itibaren aranıyordu.

Oğuz Işıklı’nın ağabeyi Zeki Işıklı, kardeşinin cinayetten sonra İran’a kaçtığının söylendiğini, ancak bunun doğru olmadığını iddia ederek, “Kardeşim İran’da değil. O’nun Fransa’da olduğunu herkes biliyor” demişti.

Dönemin İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş da 1998 yılında yaptığı bir açıklamada, organize suçlarla ilgili istihbarat çalışmalarının, sonuca gitmede önemli rol oynadığına işaret ederek, “Bu istihbarat çalışmaları sonucunda Oğuz Işıklı’nın Macaristan’da olduğunun tespit edildiğini, ancak Macar polisinin yanlış tutumu sonucu bu kişinin yakalanamadığını” söylemişti.

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu